FOTO/ AKO NE MOGU PEŠKIRI, IMA DRUGI NAČIN

Borba za svaki pedalj plaže na Jadranu: Zašarafili ležaljke za stijene, kako bi sačuvali mjesto pokraj mora...

Lifestyle26.07.21, 12:34h

Borba za svaki pedalj plaže na Jadranu: Zašarafili ležaljke za stijene, kako bi sačuvali mjesto pokraj mora...
Vijesti o novom načinu prisvajanja i devastiranja obale stižu s Brača. Facebook stranica "Pozdrav iz Supetra" objavila je fotografije koje pokazuju kako se neko dosjetio za zašarafi ležaljke za stijene pokraj mora

 

 

 

I dok se načelnici gradova na Jadranu ovog ljeta revnosno bore protiv uvriježene prakse "rezervisanja" mjesta na plažama i ostavljanja peškira preko noći, mediji su puni vijesti o raznim drugim primjerima uzurpacije pomorskog dobra na jadranskoj obali. Od vlasnika vila koji dijelove plaže proglašavaju vlastitim posjedom otvorenim samo za svoje turiste do devastiranja priobalnih dijelova...


No, vijesti o novom načinu prisvajanja i devastiranja obale stižu s Brača. Facebook stranica "Pozdrav iz Supetra" objavila je fotografije koje pokazuju kako se neko dosjetio za zašarafi ležaljke za stijene pokraj mora.


Slike su nastale između dvije najpoznatije sutivanske plaže, Bistrice i Likve. Nekoliko plastičnih ležaljki poredano je uz obalu, a na fotografijama se vidi da je neko izbušio stijene, nakon čega je za njih pričvrstio ležaljke.


Uz priložene fotografije, na stranici "Pozdrav iz Supetra" piše:


- Nadamo se da ovu stranicu prate i odgovorni u Sutivanu. Čudno je doduše da već sami nisu primjetili da su im sike izbužane i u njih zavidane ležaljke na neupitnom pomorskom dobru. Možda su i vidjeli pa žmire prominentnim stivanskim iznajmljivačima koji se kite ovako pretencioznim nazivom svojih apartmančića.


Gospodo, ovo je gadljivo, a mi vam dajemo do ponedjeljka da odvidate ležaljke jer nakon toga podnosimo prijavu nadležnoj inspekciji i kaznenu prijavu za devastaciju obale - navodi se u tekstu.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!