Stanivuković odgovorio Mostarcima

'Znali ste moj stav i prije... To što sam pružio ruku za bolju budućnost, ne znači da ću mijenjti stavove o prošlosti'

Front24.07.21, 17:33h

'Znali ste moj stav i prije... To što sam pružio ruku za bolju budućnost, ne znači da ću mijenjti stavove o prošlosti'
Moja dužnost je da na ovo ne odgovorim onako kako vi želite, već da se izdignem iznad vraćanja u prošlost i nametanja koja ne donose ništa dobro. Imao sam namjeru da gledam skokove i posjetim našu sabornu crkvu u Mostaru, ako sam na skokovima nepoželjan, znam gdje to neću biti - poručio je, između ostaloga, Stanivuković

 

 

 


Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković uputio je saopštenje nakon što su mu Mostarci otkazali pozivnicu za skokove sa Starog mosta, a povodom njegovog komentara na odluku Valentina Inzka da nametne dopune o Krivičnom zakonu Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.


U svom reagiranju Stanivuković poručuje:


- Poštovani, to što sam pružio ruku za bolju budućnost, ne znači da ću mijenjati stavove o prošlosti. Moj stav po ovim pitanjima je bio poznat i prije nego što sam dobio poziv da prisustvujem tradicionalnim skokovima sa Starog mosta.


Smatram da ono što se desilo prije skoro 30 godina ne može i ne treba utjecati na to da danas uživamo u skokovima i zajedno gradimo mostove zajedništva i saradnje.


Mnogi skakači iz Mostara bili su gosti na skokovima u Banjaluci.


Moj stav je i tada bio poznat. Ja se borim protiv gušenja bilo kakvih sloboda, pogotovo kada je riječ o slobodi iznošenja ličnog stava, kao stuba demokratskog društva. U Banjaluci se tako i ponašamo, mi ne dijelimo ljude. Vi ste, da biste zadovoljili dnevno-političke potrebe, poslali ružnu poruku Banjaluci, Republici Srpskoj, ali čitavom regionu.


Moja dužnost je da na ovo ne odgovorim onako kako vi želite, već da se izdignem iznad vraćanja u prošlost i nametanja koja ne donose ništa dobro. Imao sam namjeru da gledam skokove i posjetim našu sabornu crkvu u Mostaru, ako sam na skokovima nepoželjan, znam gdje to neću biti.


Poštovani, mostovi su napravljeni da nas spajaju, a ne da nas dijele - poručio je Stanivuković.


Podsjećamo, Organizacioni odbor Kluba skakača u vodu “Mostari” povukao je pozivnicu gradonačelniku Banjaluke za 455. tradicionalne skokove u Mostaru zbog jučerašnjeg komentara na odluku Valentina Inzka da nametne dopune o Krivičnom zakonu Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.


Podsjetimo, Stanivuković je jučer kazao da je Inzkova odluka najveća moguća katastrofa te kukavički potez.

 

(DEPO0 PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 62

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još