Organizacioni odbor Kluba skakača u vodu 'Mostari'

Mostarci otkazali poziv Stanivukoviću na skokove sa Starog mosta: 'Poštovani gradonačelniče, jako nam je žao...'

Front24.07.21, 12:05h

Mostarci otkazali poziv Stanivukoviću na skokove sa Starog mosta: 'Poštovani gradonačelniče, jako nam je žao...'
Srebrenica je otvorena rana svih nas, a vaše izjave u medijima su nešto što je dodatno potreslo sve nas i ovom narodu ponovo stavilo so na otvorenu ranu, istaknuli su organizatori u mailu kojeg su poslali Stanivukoviću

 

Organizacioni odbor Kluba skakača u vodu “Mostari” povukao je pozivnicu gradonačelniku Banja Luke Drašku Stanivukoviću za 455. tradicionalne skokove u Mostaru zbog jučerašnjeg komentara na odluku Valentina Inzka da nametne dopune o Krivičnom zakonu Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

 

“Poštovani gradonanačelniče Stanivuković, jako nam je žao što vaš dolazak na 455. tradicionalne skokove ovim putem otkazujemo. Srebrenica je bolna rana svih nas i uvijek će biti. Na ovom mostu 11. jula skokom bez aplauza “Mostari” obilježavaju Dan žalosti. Srebrenica je otvorena rana svih nas, a vaše izjave u medijima su nešto što je dodatno potreslo sve nas i ovom narodu ponovo stavilo so na otvorenu ranu”, istaknuli su u mailu kojeg su poslali Stanivukoviću.

 

Jučer je Stnivuković, podsjetimo, kazao da je to najveća moguća katastrofa.

 

“To je jedan strahovito loš potez. Iako nikad ranije nisam za njegov rad to rekao, za ovaj potez mogu reći da je kukavički. Pokazujete neku vrstu hrabrosti prije nego što odete. Mislim da je to veoma loše i može tenzije dodatno produbiti, to nikako nije dobro za Republiku Srspku i za naš narod. Bilo koja vrsta nametanja nije dobra, da mi neko nameće mišljenje ili pogled na historiju, to je za mene pogubno i štetno. Bilo koja vrsta prisiljavanja u BiH pokazala se kao veoma loša po cijelu Bosnu i Hercegovinu”, rekao je Stanivuković.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još