Dopredsjedavajući Gradskog vijeća o propalom izboru za gradonačelnika

Dragan Stevanović: Konačno i službeno znam da je SDP-ov vijećnik minirao izbor Bogića Bogićevića!

Front23.07.21, 09:02h

Dragan Stevanović: Konačno i službeno znam da je SDP-ov vijećnik minirao izbor Bogića Bogićevića!
Kao dodatno pojašnjenje istakao je da su dva vijećnika obavijestila da napuštaju Klub SDP-a i formiraju svoj

 

Propali izbor Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva bio je jedan od najvećih političkih udaraca stranaka tadašnje Četvorke, piše Raport.

 

Političke smicalice, intrige i budalaštine dovele su tada do regionalne bruke prvenstveno NiP-a, SDP-a i Naše stranke, a nakon toga Četvorka više nije bila Četvorka, nego Trojka jer je tadašnji NBL Ibrahima Hadžibajrića odlučio napustiti ovu koaliciju.

 

Iako se uglavnom pokušavalo odgovornost svaliti upravo na Hadžibajrića, on je jasno dokazao da je njegov vijećnik u Gradskom vijeću glasao za Bogićevića, ali ne za NiP-ovog Jasmina Ademovića.

 

Kasnije se špukuliralo da su ‘proklizali’ vijećnici SDP-a, čiji je Bogićević i bio kandidat.

 

Dopredsjedavajući Gradskog vijeća Dragan Stavanović (SDP) sinoć je objavio da su upravo dva vijećnika ove stranke izdala.

 

“Konačno i službeno znam da je vijećnik SDP u GV Sarajeva minirao izbor Bogića Bogićevića za gradonačelnika!”, naveo je Stevanović.

 

 

Kao dodatno pojašnjenje istakao je da su dva vijećnika obavijestila da napuštaju Klub SDP-a i formiraju svoj.

 

“Danas zvanična obavijest da su Jasmin Skorupan i Elvedin Korora napustili klub SDP u GV i formirali svoj klub”, naveo je Stevanović.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 25

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još