Uzalud mu osporavanje

Ustavni sud BiH odbacio Dodikovu apelaciju o državnoj zastavi

Front16.07.21, 11:42h

Ustavni sud BiH odbacio Dodikovu apelaciju o državnoj zastavi
Ustavni sud je današnjom odlukom utvrdio da je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zastavi BiH u saglasnosti s Ustavom BiH iako je to sve vrijeme Dodik osporavao

 

Ustavni sud BiH danas je odbacio apelaciju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika za ocjenu ustavnosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zastavi BiH, potvrđeno je za N1.

 

Dodik je u novembru 2019. godine podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH sa zahtjevom za ocjenu ustavnosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zastavi BiH.

 

On tada u svom zahtjevu nije sporio zgled i oblik zastave, niti bilo koju odredbu Zakona o zastavi, već su mu bile sporne procedure prilikom donošenja izmjena i dopuna Zakona o zastavi iz 2004. godine, kada su one usvojene bez potvrde Predsjedništva BiH.

 

Ustavni sud je današnjom odlukom utvrdio da je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zastavi BiH u saglasnosti s Ustavom BiH iako je to sve vrijeme Dodik osporavao, javlja N1.


(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još