isprobajte nešto drugačije

Teško da ste nekada napravili lakše kolač, a da je ljepše izgledao: Preukusan bijeli tart se ne peče, a oduševit će sve ukućane

Auto & Dom11.07.21, 16:33h

Teško da ste nekada napravili lakše kolač, a da je ljepše izgledao: Preukusan bijeli tart se ne peče, a oduševit će sve ukućane
Pomiješajte keks i puter i dobro sjedinite. Utisnite dobijenu smjesu u kalup. Istopite slatku pavlaku i bijelu čokoladu

 

Teško da ste nekada napravili lakše kolač, a da je ljepše izgledao. Tart sa bijelom čokoladom će očarati sve. Ako mislite da je bijela čokolada suviše jaka onda napravite voćni tart.


Sastojci:


200 g mljevenog keksa
malo rastopljenog putera
Za preliv i dekoraciju:
500 g bijele čokolade
3/4 šolje slatke pavlake
plava boja za hranu
jestivo cvijeće


Priprema:

 

Pomiješajte keks i puter i dobro sjedinite. Utisnite dobijenu smjesu u kalup. Istopite slatku pavlaku i bijelu čokoladu. Podijelite na dva dijela, ali ne jednaka, u jednoj posudi treba da bude više nego u drugoj. Tu posudu gdje imate manje podijelite na dva dijela i obojite jedan u plavo, a drugi ostavite bijeli.

 

Posudu gdje imate više smjese skroz obojite u plavo i sipajte preko keksa. Stavite u frižider na par sati, također stavite u frižider ili zamrzivač i te manje posude sa bijelom i plavom smjesom. Kada se ohladi, napravite kašikom i rukom manje kuglice i poredajte preko tarta. Ukrasite jestivim cvijećem.

 

(Stvar ukusa/ DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!