Navela konkretne razloge

Ekspertica za seks tvrdi da se žene ne bi trebale udavati za muškarce, evo i zašto: Kako su IQ i brak povezani?

Zabava30.06.21, 17:01h

Ekspertica za seks tvrdi da se žene ne bi trebale udavati za muškarce, evo i zašto: Kako su IQ i brak povezani?
Dodala je da očekuje da će je muškarci sada napasti u komentarima i nazvati je "mrziteljicom ljudi", ali da ostaje pri svom mišljenju

 

 

Ekspertica za seks Nadia Bokody objasnila je na svom Instagram profilu zašto misli da bi žene trebale izbjegavati brak s muškarcima.

 

"Brak je seksistička patrijarhalna konstrukcija koja u velikoj mjeri koristi muškarcima, a žene stavlja u nepovoljan položaj", napisala je.

 

"Oženjeni muškarci zarađuju više i žive duže kao rezultat neplaćenog porodičnog rada koji bi žene trebale obavljati za njih. Neudate žene žive duže, zarađuju više i sretnije su. Istraživanja dodatno pokazuju da je, što je muškarčev IQ viši, vjerovatnije da će se oženiti, a za žene je suprotno", objasnila je.

 

Dodala je da očekuje da će je muškarci sada napasti u komentarima i nazvati je "mrziteljicom ljudi", ali da ostaje pri svom mišljenju.

 

"To je vjerovatno samo potpuna slučajnost, ali trenutni podaci pokazuju da više od 70% razvoda iniciraju žene", naglasila je za kraj.

 

 

(Index.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 56

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još