Skandalozan broj 'lajkova' na objavu

Islamski 'influenser' Elvedin Pezić: 'Društvo se moralno srušilo kada su ženu izveli iz kuće'

Lifestyle24.06.21, 14:30h

Islamski 'influenser' Elvedin Pezić: 'Društvo se moralno srušilo kada su ženu izveli iz kuće'
"Moderno društvo. Ljubomora kod muškaraca umire, a stid kod žena nestaje", "Istina", "Tako je, danas sve žene žele da rade samo da bi ostavile djecu nekom drugom da ih čuva, a one kao da se 'odmore' od djece jer im smetaju, pa idu da se miješaju s muškarcima", neki su od komentara

 

 

Elvedin Pezić iz Bosne i Hercegovine jedan je od najpoznatijih tumača islama u regiji, a njegovi statusi na društvenim mrežama često izazovu veliku pozornost, kao i rasprave zbog njegovih zastarjelih stavova, piše Index.

 

Jedan od takvih Facebook statusa odnosi se na položaj žene u društvu.

 

"Zapadno društvo moralno se SRUŠILO onog momenta kada su ženu izveli iz kuće i onda kada je žena postala sve osim MAJKA!!!", poručio je Pezić, a njegov status je pokupio preko dvije hiljade lajkova.

 

Neki od pratitelja složili su se s ovom nebulozom.

 

"Moderno društvo. Ljubomora kod muškaraca umire, a stid kod žena nestaje", "Istina", "Tako je, danas sve žene žele da rade samo da bi ostavile djecu nekom drugom da ih čuva, a one kao da se 'odmore' od djece jer im smetaju, pa idu da se miješaju s muškarcima", neki su od komentara.

 

Jedna pratiteljica jasno je poručila Peziću šta misli o njegovoj teoriji.

 

"Ljude koji misle da su svi belaji nastali kada se 'žena izvela iz kuće' ne bi trebalo izvoditi iz kuće. Sramotna izjava! Imam dojam da se pojedini 'muškarci' boje da im se 'žena izvede iz kuće' jer će, ne daj Bože, svijeta vidjeti pa joj on neće biti zanimljiv. Žena nije objekt da se drži u kući već joj je mozak dat s razlogom, da misli, da se školuje, da napreduje, a naravno i da taj mozak koristi i formira zdravu porodicu", poručila je, a njen komentar je pokupio preko hiljadu lajkova.

 

Pezićeva Facebook stranica broji preko 240 hiljada lajkova i skoro 300 hiljada pratitelja.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 158

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još