klinika na podhrastovima zatvorena

Nova drama na KCUS-u: Smijenjeno pet glavnih sestara i Amela Katica-Mulalić, reagirala i policija

Hronika16.06.21, 17:17h

Nova drama na KCUS-u: Smijenjeno pet glavnih sestara i Amela Katica-Mulalić, reagirala i policija
- Policija je izašla na KCUS po pozivu jednog ljekara koji je tražio da se evidentira događaj u kojem je, po njegovoj izjavi, jedna kolegica neovlašteno koristila njegovu šifru

Problemi na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu su nastavljeni, a prema informacijama "Avaza" u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u BiH reagirala je i policija.

 

Kako saznaje ovaj portal, novih pet anesteziologa zaprijetilo je otkazom zbog poteza menadžmenta na čelu sa Sebijom Izetbegović, pet glavnih sestara je smijenjeno, kao i šefica anestezije Amela Katica-Mulalić, a Klinika na Podhrastovima je zatvorena!

 

Katicu-Mulalić zamijenila je Meldijana Omerbegović, a upravo od nje su i krenuli ovi posljednji problemi.


Neovlašteno koristila šifru

 

Ona je, navodno, pravile konzilijarne nalaze pod šifrom Edina Gadže koji je na godišnjem. Kada je on za to saznao, iskazao je nezadovoljstvo jer nije želio da se njegov potpis nalazi pod dokumentima koje ne podržava. Zbog svega je dobio prijetnje te je pozvao policiju koja je intervenirala.

 

- Policija je izašla na KCUS po pozivu jednog ljekara koji je tražio da se evidentira događaj u kojem je, po njegovoj izjavi, jedna kolegica neovlašteno koristila njegovu šifru. O svemu je sačinjena službena zabilješka koje je dostavljena nadležnom tužilaštvu - rekao je za "Avaz" Mirza Hadžiabdić.

 

Nakon te krize, uslijedila je i nova koja je krenula od anesteziologa. Kako nam je rečeno, rade u nenormalnim uvjetima, nema anestezija te je nemoguće operirati. Rezultiralo je to najavom da će još pet anesteziologa dati otkaz.


Na hitnom sastanku pljuštale smjene

 

S mjesta šefice Klinike za anesteziologiju smijenjena je Katica-Mulalić, a na njeno mjesto postavljena Omerbegović.

 

Podsjetimo, Katica-Mulalić svjedočila je i u aferi "Malina respiratori" i njihovoj upotrebi na KCUS-u, a njeno ispitivanje trajalo je čak sedam sati.

 

Na KCUS-u je jutros održan hitan sastanak koji je vodio šef hirurških disciplina Nermin Granov koji je smijenio pet glavnih sestara.

 

Klinika na Podhrastovima također je zatvorena, a naši novinari na licu mjesta osim obezbjeđenja nisu zatekli nikog drugog.

 

(Avaz, DEPO PORTAL/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 81

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još