Pretresi u toku

SIPA u akciji 'Nokaut': Otkrivena plantaža marihuane, uhapšeno sedam osoba

Hronika15.06.21, 14:42h

SIPA u akciji 'Nokaut': Otkrivena plantaža marihuane, uhapšeno sedam osoba
U dosadašnjem toku akcije pronađeni su plantaža s ukupno 372 stabljike koje svojim izgledom asociraju na biljke indijske konoplje "cannabis sativa“, preko dva kilograma zeljaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, određena količina materije koja izgledom asocira na sintetičke opojne droge, precizna vaga, veći broj mobilnih i tzv. kriptovanih telefona, oko 5.000 eura u različitim apoenima i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas realiziraju operativnu akciju kodnog naziva "Nokaut“ u kojoj je sedam osoba lišeno slobode zbog sumnje da su počinile krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

 

U toku su pretresi lica, objekata i pokretnih stvari koje koriste osumnjičeni na sedam lokacija na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, saopćeno je iz SIPA-e.

 

U dosadašnjem toku akcije pronađeni su plantaža s ukupno 372 stabljike koje svojim izgledom asociraju na biljke indijske konoplje "cannabis sativa“, preko dva kilograma zeljaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, određena količina materije koja izgledom asocira na sintetičke opojne droge, precizna vaga, veći broj mobilnih i tzv. kriptovanih telefona, oko 5.000 eura u različitim apoenima i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

 

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade biti proslijeđene u nadležnost postupajućem tužiocu Hercegovačko-neretvanskog kantona pod čijim nadzorom su i realizirane navedene aktivnosti.

 

Akcija se realizira po naredbi Opštinskog suda u Mostaru i u saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine te uz pomoć policijskih službenika Granične policije Bosne i Hercegovine i ministarstava unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog i Zapadnohercegovačkog kantona.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!