TONE KAO KAMEN

Dodik u panici: U SNSD-u rat klanova, rejting nezaustavljivo pada... Gardu omrkle slave treba što prije promijeniti!

Front14.06.21, 09:15h

Dodik u panici: U SNSD-u rat klanova, rejting nezaustavljivo pada... Gardu omrkle slave treba što prije promijeniti!
Ovu gardu omrkle slave treba što prije promijeniti, tu nema nikakve sumnje, ali na njihova mjesta moramo dovesti one koji znaju još nešto da urade osim da gurnu ruke u naše džepove, rekao je Vukanović za Oslobođenje

 

 

Zvanični podaci ne postoje, ali sve prilike ukazuju na to da rejting SNSD-a u Banjoj Luci nezaustavljivo pada. Rukovodstvo ove stranke čini sve da vrati povjerenje građana, ali rezultati posljednjih opštih i lokalnih izbora pokazuju da se stranci Milorada Dodika sve manje vjeruje.


Opozicione stranke su i prošle i 2018. godine pobijedile u gradu na Vrbasu i SNSD-u nije preostalo ništa drugom osim desanta na Banju Luku, piše Oslobođenje.


DODIK U PANICI


Novinar i bloger Slobodan Vasković objavio je da je Dodik u razornoj panici zbog gubitka vlasti koji mu slijedi na opštim izborima 2022. godine. Vasković piše da istraživanja agencije za istraživanje koju je unajmio SNSD pokazuju da SNSD tone kao kamen, a da SDS i PDP rastu.


- SDS i PDP već su u zbiru pretekli SNSD kojeg, kako stvari stoje, čeka sumorna opoziciona pozicija. Kako je do izbora još duže od godinu, Dodik u panici razmatra sve opcije ne bi li zaustavio pad. Najveći problem mu je što je njegov lični rejting u dramatičnom padu, a tendencije ukazuju da će on preći u fazu slobodnog pada i potpunog raspada, piše Vasković.
Iako zvaničnih rezultata istraživanja nema, sve jasnije je da je SNSD u Banjoj Luci u “slobodnom padu” i da Dodik čini sve ne bi li vratio glasove koje je izgubio u prethodne četiri godine u gradu na Vrbasu. Kampanja SNSD-a na društvenim mrežama je sve agresivnija, a sve češće se govori i o rekonstrukciji Vlade RS-a, ali i o “ražalovanju” Željke Cvijanović sa mjesta predsjednika RS-a.


MIJENJATI SISTEM


- Ne samo da treba smijeniti Željku Cvijanović nego treba smijeniti i premijera RS-a Radovana Viškovića, koji ima nadimak Nejaki. I ne samo da treba smijeniti Radovana Nejakog Viškovića nego treba smijeniti sve one koji trenutno vode BiH. I ne samo da treba smijeniti sve one koji trenutno vode BiH nego treba iz temelja mijenjati unutrašnje uređenje zemlje, kazao je poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović.


U kuloarima se odavno priča o ratu unutar SNSD-a i o klanovima koji su se formirali u ovoj stranci. S jedne strane su Dodik i njegova odana vojska koju predvodi predsjednik banjolučkog gradskog odbora stranke Vlado Đajić, dok se sa druge strane nalaze upravo Željka Cvijanović, ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija.


- Ako ne promijenimo sistem, nismo uradili ništa. Ovu gardu omrkle slave treba što prije promijeniti, tu nema nikakve sumnje, ali na njihova mjesta moramo dovesti one koji znaju još nešto da urade osim da gurnu ruke u naše džepove, rekao je Vukanović za Oslobođenje.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 39

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još