Nakon rušenja zgrade

Sjedinjene Američke Države poručile Izraelu: Sigurnost novinara je najvažnija

Mediji15.05.21, 20:29h

Sjedinjene Američke Države poručile Izraelu: Sigurnost novinara je najvažnija
Ona je na Twitteru objavila post nakon što je izraelska vojska danas izvela napad na zgradu u Gazi u kojoj su se nalazile kancelarije međunarodnih medijskih organizacija, među kojima su Al Jazeera i američki Associated Press

 

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki saopćila je kako je Izraelcima direktno saopćeno da je osiguravanje sigurnosti novinara i nezavisnih medija velika odgovornost.

 

Ona je na Twitteru objavila post nakon što je izraelska vojska danas izvela napad na zgradu u Gazi u kojoj su se nalazile kancelarije međunarodnih medijskih organizacija, među kojima su Al Jazeera i američki Associated Press (AP).

 

- Direktno smo komunicirali s Izraelcima i kazali da je osiguravanje sigurnosti i sigurnosti novinara i nezavisnih medija velika odgovornost - napisala je Psaki.

 

Izraelski avioni su projektilima srušili zgradu  u kojoj su se nalazile i kancelarije televizijske kuće Al Jazeera, čije je sjedište u Kataru i američke novinske agencije Associated Press.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još