Video/ Sukobi se ne smiruju

Nastavljeno izraelsko bombardiranje Gaze, srušena zgrada u kojoj su smješteni mediji

Hronika15.05.21, 15:35h

Nastavljeno izraelsko bombardiranje Gaze, srušena zgrada u kojoj su smješteni mediji
Zgrada u Gazi prethodno je evakuirana. U njoj su se nalazili uredi više medijskih kuća, među kojima i Medijske mreže Al Jazeera i Associated Pressa

 

Srušena je zgrada u Gazi u kojoj se nalaze svjetski mediji nakon što je isteklo upozorenje koje je izraelska vojska uputila.

 

Zgrada u Gazi prethodno je evakuirana. U njoj su se nalazili uredi više medijskih kuća, među kojima i Medijske mreže Al Jazeera i Associated Pressa.

 

Evaukacija je uslijedila nakon upozorenja izraelske vojske, javlja Al Jazeera.

 

Novinari su napustili svoje urede nakon što je im je rečeno da će zgrada biti meta napada za sat vremena. 

 

Jedan Izraelac je ubijen nakon što je raketa ispaljena iz Gaze pogodila njegovu zgradu u Ramat Ganu u središnjem Izraelu, navodi policija.

 

"Ažuriranje raketnog udara na Ramat Gan, jedan ubijeni čovjek", rekao je glasnogovornik policije Micky Rosenfeld na Twitteru, a Magen David Adom rekao je da su njihovi “medicinari proglasili smrt jedne osobe teško ozlijeđene nakon provođenja CPR”.

 

Prethodno je u poginuo jedan Palestinac u zračnom napadu koji je pogodio izbjeglički kamp Bureji, smješten usred Pojasa Gaze, javlja novinska agencija Wafa, a prenosi Al Jazeera.

 

Napadom se broj mrtvih na opkoljenom teritoriju povećao na 140, uključujući 39 djece.

 

Nekoliko hiljada ljudi je danas protestovalo u Sydneyju, a još nekoliko stotina u Melbourneu, izrazivši nezadovoljstvo zbog izraelskog napada na Gazu. U Sidneju demonstranti su se okupili ispred zgrade Gradskog vijeća i potom marširali ulicama uzvikujući “Slobodna, slobodna Palestina” i “Slobodna Gaza”, prenosi Reuters.

 

Monah japanskog budističkog hrama Nipponzan Myohoji Satou poručio je da izraelsko rukovodstvo ne može izvojevati uspjeh ubijajući Palestince i otimajući njihovu zemlju, javlja Anadolija.

 

U Tokiju su jučer održani protesti podrške Palestini. Skup su organizirale nevladine organizacije, a podržali su ga i budistički monasi i Kršćanska mreža za mir. Demonstranti su nosili zastave Palestine, Egipta, Pakistana, Japana i Turske, prenosi Al Jazeera.

 

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još