za uspješno prelaženje preko granice

Građani BiH ne mogu baš svuda: Ovo su kovid-pravila za ulazak u zemlje, dobro ih pročitajte

Lifestyle13.05.21, 13:16h

Građani BiH ne mogu baš svuda: Ovo su kovid-pravila za ulazak u zemlje, dobro ih pročitajte
Ipak, građani BiH, prema sadašnjim pravilima, ne mogu gdje žele na ljetovanje. Neke ranije česte i omiljene destinacije sada imaju niz pravila kojih se stranci moraju pridržavati

 

Hrvatska, Crna Gora, Albanija, Turska, Grčka, Egipat, Katar, Meksiko, Kuba, Dominikanska republika, Zanzibar. Ove zemlje imaju zajedničko to što se nalaze na ljetnim turističkim ponudama putničkih agencija iz Bosne i Hercegovine.

 

Ipak, građani BiH, prema sadašnjim pravilima, ne mogu gdje žele na ljetovanje. Neke ranije česte i omiljene destinacije sada imaju niz pravila kojih se stranci moraju pridržavati.

 

Zemlje regiona, Grčka i Turska su već godinama česta destinacija građana BiH, ali proteklih nekoliko godina u ponude su uvrštene i neke egzotičnije destinacije.

 

Cijene ljetovanja za koji putuju iz BiH variraju, naravno, no u ponudama se mogu naći od pristupačnih do basnoslovnih cijena. Kako ko voli, može i želi.

 

Ipak, od kako traje pandemija koronavirusa – ulazak u određene zemlje nije moguć tek tako, a da bi se otišlo na ljetovanje – osim samog aranžmana, potrebni su i neki drugi finansijski izdaci, piše N1.

 

Budući da je sredina maja – brojni građani BiH već planiraju ljetni godišnji odmor, a na web stranicama putničkih agencija, kao što smo rekli, u ponudi su destinacije sa skoro svih krajeva svijeta.

 

Od zemalja susjedstva, pa na dalje.

 

Za vas smo pokušali prikupiti podatke o ulascima u zemlje za koje postoji najviše ponuda u bh. agencijama. Za neke zemlje vam nije potrebno ništa osim negativnog PCR testa ili potvrde o vakcinaciji, dok neke od njih imaju čitav niz pravila ukoliko svoj novac želite trošiti baš tu.

 

Podaci su prikupljeni sa stranica Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine ili pojedinih Ambasada, Konzulata i predstavništava.

 

Također, treba imati u vidu da će se ova pravila za ulazak u pojedine zemlje mijenjati vremenom, u zavisnosti od epidemiološke slike.

 

Sve podatke i pravila za ulazak u zemlje potražite OVDJE

 

(N1, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!