ROMAN MELDINA HOTE PRED ČITAOCIMA

'Posljednji Bosanac': Tada naivni mladić, student i muzičar, dijelio je taj ratni užas s građanima Sarajeva

Kultura08.05.21, 14:43h

'Posljednji Bosanac': Tada naivni mladić, student i muzičar,  dijelio je taj ratni užas s građanima Sarajeva
Roman se sastoji od deset priča od kojih su neke već bile objavljene, jedna je nagrađena, a zadnja u romanu je korištena za snimanje dokumentarnog filma “Scream for me Sarajevo”

 

 

Roman “Posljednji Bosanac” autora Meldina Hote nedavno je izišao iz štampe.

 


- Roman fotografski opisuje ratne scene koje sam kao naivni mladić, tada student i muzičar proživio u Sarajevu od 1992. do 1995. dijeleći taj ratni užas s građanima Sarajeva. Naivnost s početka rata, tj. s početka romana se polako transformisala u realnost propasti ideala - kazao je Hota za Fenu.


Roman se sastoji od deset priča od kojih su neke već bile objavljene, jedna je nagrađena, a zadnja u romanu je korištena za snimanje dokumentarnog filma “Scream for me Sarajevo”.


Ono što je posebno značajno kad je riječ o ovom romanu je da je popraćen fotografijama Danila Krstanovića čije su fotografije ratnog Sarajeva obišle svijet.


Meldin Hota rođen je u Sarajevu 1969. godine. Profesor je filozofije i sociologije. Svirao je u bendovima Parasite i Mortus. Sarađivao s mnogo bendova i muzičara.


Pjesme i tekstovi objavljivani su mu po raznim printanim i digitalnim izdanjima. Lokalno, na Poslovnom Svijetu, Oslobođenju, Radio Sarajevu...


(FENA/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!