SISTEM KOJI SE RASPADA

Već odavno na dvoru smrdi: Šta je direktorica Izetbegović učinila da popravi stanje koje su opisali anesteziolozi?!

Front06.05.21, 09:44h

Već odavno na dvoru smrdi: Šta je direktorica Izetbegović učinila da popravi stanje koje su opisali anesteziolozi?!
Upravo zbog toga svjedočimo novom talasu odlazaka vrijednih ljekara s KCUS-a i novom krugu politiziranja ustanove koja bi se trebala baviti zdravstvom na visokom nivou

 


Izvor: Raport.ba


Kada je u javnost procurila “interna prepiska” u kojoj je 17 anesteziologa – doktorski precizno – seciralo katastrofalno, jezivo stanje u Posebnom respiratornom centru KCUS-a i pogubnost po pacijente, režim predvođen bračnim parom s Poljina imao je samo jedan cilj – satanizirati sve one koji su se usudili to problematizirati.


U akciju satanizacije “protivnika režima” (prije svega novinara), a istovremeno i spas supruge i vladarice KCUS-a Sebije Izetbegović, tako je regrutiran cijeli botovsko-uhljebistički vod, režimski malina novinari i strogo kontrolirani nazovimediji, ali i oni koji figuriraju kao nezavisne televizijske kuće sa regionalnom frekvencijom, a u suštini su obične pričaonice SDA.


Legitimitet su im davali i stranački uhljebi sa važnih funkcija. Po bračnoj dužnosti prvi se u odbranu supruge javio šef SDA Bakir Izetbegović. Potom i fikus bračnog para u Predsjedništvu BiH Šefik Džaferović, a onda i ostale stranačke organizacije.


Teza koju su horski, uglas, zajednički zastupali jeste da je pismo anesteziologa izmišljeno, da su tvz. malina respiratori super, a posebno opasan, iako providan, spin je da neko ljekare proziva ubicama!?


Na kraju – pozivali su – svi oni koji osjete da u dvoru Sebije Izetbegović nešto smrdi i glasno to kažu trebali bi završiti iza rešetaka jer dižu paniku i strah.


Kada je režim pritisnut činjenicama ipak morao priznati postojanje ili “autentičnost” pisma ljekara, krenuli su s obrazlaganjem da je to “normalno” i da će raditi na poboljšanju.


Međutim, međuvremenu menadžment KCUS-a nije ništa posebno ni radio – osim onoga što nabolje zna – loviti svoje “neprijatelje”.


Dokaz za to jeste i pismo koje je Sebija Izetbegović jučer uputila ministru zdravstva FBiH Vjekoslavu Mandiću u kojem mu snishodljivo pojašnjava da je na KCUS-u sve u najboljem redu, iako kadar masovno odlazi, a pacijenti umiru.


Naime, iako je desetine članova porodica objavilo stravične ispovijesti o tome šta se s njihovim najmilijim dešavalo na KCUS-u, direktorica Izetbegović do sada se na to, osim demantijima, nije posebno osvrtala.


No, iz pisma saznajemo drugačije – odlučila je nadzirati one ljekare koji su ukazali na katastrofu na KCUS-u.


“Napominjem da se radi o ljekarima koji su pisali ‘pismo’ koje se objavilo u javnosti. Pismo je izazvalo veliku uznemirenost u javnosti i počele su se javljati porodice pacijenata sa prigovorima. Mi smo nakon toga pokrenuli interni Stručni nadzor nad njihovim radom”, navela je prof. Izetbegović.

 

kcus-pismo-vjekoslav-mandic


No, šta je direktorica Izetbegović učinila da popravi stanje koje su opisali ljekari? Ukratko – ništa.


Upravo zbog toga svjedočimo novom talasu odlazaka vrijednih ljekara s KCUS-a i novom krugu politiziranja ustanove koja bi se trebala baviti zdravstvom na visokom nivou.


A, onima koji su do sada imali bilo kakvu sumnju da nešto zaista smrdi u dvoru Sebije Izetbegović na KCUS-u, sad je bar trebalo postati jasno i šta je to – autokratski-diktatorski sistem koji je upravo ona uspostavila.

 

(Raport.ba/DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 148

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još