'AVAZ' TVRDI - SVE JE VEĆ GOTOVO

Preokret na političkoj sceni: Semir Efendić napušta SDA i dolazi na čelo Stranke za BiH! Jerlagić podnio neopozivu ostavku...

Front23.04.21, 19:10h

Preokret na političkoj sceni: Semir Efendić napušta SDA i dolazi na čelo Stranke za BiH! Jerlagić podnio neopozivu ostavku...
Uskoro će se iz Stranke za BiH oglasiti saopćenjem za javnost u kojem će biti i zvanično navedena informacija o povlačenju Jerlagića

 

 


Amer Jerlagić podnio je danas na sjednici Predsjedništva Stranke za BiH neopozivu ostavku na mjesto predsjednika, saznaje portal Avaza.

 

Prema informacijama Avaza, novi predsjednik Stranke za BiH bit će Semir Efendić, aktuelni načelnik općine Novi Grad Sarajevo. Ova informacija potvrđena je za ovaj portal, kako tvrde, iz više izvora bliskih stranci. To znači da je Efendić napustio SDA, čiji je bio član.


U međuvremenu je stigla i zvanična potvrda da je dosadašnji predsjednik SBiH Amer Jerlagić podnio neopozivu ostavku na tu poziciju.

 

- Na današnjoj sjednici Predsjedništva SBiH podnio sam neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Stranke – kazao je Jerlagić za Fenu, komentirajući spekulacije koje su se u vezi s tim pojavile u javnosti.

 

Na upit u vezi s razlozima koji su prethodili tom činu, Jerlagić je istaknuo kako su to neslaganje, odnosno ramimoilaženje s čelništvom SBiH u određenim političkim stavovima kada se radi o budućnosti Stranke, njenom daljnjem djelovanju i njenoj teritorijalnoj organizaciji.

 

- Tu smo bili u koliziji, tako da su to razlozi koji su prevagnuli da sa najbližim kolegama nisam imao zajednički stav – precizirao je.

 

U osvrtu na spekulacije u vezi s nasljednikom na čelu SBiH, Jerlagić je kazao kako je nekoliko imena u igri, ali nije želio detaljnije govoriti o tome.

 

No prema informacijama koje su se pojavile u medijima, za narednu sedmicu zakazana je press konferencija na kojoj će biti predstavljen Semir Efendić kao novi predsjednik.

 

- Sve je već dogovoreno i poznato. Izabrani su novi organi stranke - rečeno je za Avaz.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 54

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još