Blago nama - većina ih je 'naročito uspješna'

Reklo bi se da živimo u državi u kojoj sve funkcioniše: Ocijenjeni državni službenici – od njih 1.645 samo jedan loš?!

Front22.04.21, 18:11h

Reklo bi se da živimo u državi u kojoj sve funkcioniše: Ocijenjeni državni službenici – od njih 1.645 samo jedan loš?!
Kako je priopćilo Vijeće ministara nakon sjednice u Sarajevu, izvještaj obuhvaća 56 institucija koje su završile proces ocjenjivanja, a ukupno je ocijenjeno 1.645 državnih službenika, dok je 240 državnih službenika neocijenjeno

 


Vijeće ministara BiH upoznat je sa zbirnim izvještajem Agencije za državnu službu Bosne i Hercegovine o ocjenjivanju državnih službenika u institucijama Bosne i Hercegovine za period juli – decembar 2020. godine.

 

Kako je priopćilo Vijeće ministara nakon sjednice u Sarajevu, izvještaj obuhvaća 56 institucija koje su završile proces ocjenjivanja, a ukupno je ocijenjeno 1.645 državnih službenika, dok je 240 državnih službenika neocijenjeno. Ukupna prosječna ocjena u institucijama BiH je 3.67 – „naročito uspješan“, a takvu ocjenu za rad dobila su 1.324 državna službenika, njih 310 ocijenjeno je „uspješnim“, 10 je dobilo ocjenu „zadovoljava“, a jedan državni službenik je negativno ocijenjen ocjenom „ne zadovoljava“.

 

”Obaveza ocjenjivanja državnih službenika najmanje jednom u šest mjeseci propisana je Pravilnikom o načinu ocjenjivanja rada državnih službenika u institucijama Bosne i Hercegovine”, objavilo je Vijeće ministara BiH.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 22

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još