Osudili neprofesionalno ponašanje svojih pripadnika

Nakon prijetnji novinaru oglasili se iz Ministarstva odbrane i OS BiH: Pokrenuli istragu protiv Vahida Hote

Hronika21.04.21, 14:54h

Nakon prijetnji novinaru oglasili se iz Ministarstva odbrane i OS BiH: Pokrenuli istragu protiv Vahida Hote
Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH oštro su osudili svaki oblik neprimjerenog ponašanja pripadnika Oružanih snaga BiH, koje dovodi do povrede odredaba Etičkog kodeksa ponašanja i narušavanja ugleda Oružanih snaga BiH

 

Ministarstvo odbrane i Zajednički štab OS BiH zaprimili su obavijest Udruženja/udruge BH novinari i Linije za pomoć novinarima, o tome da je pripadnik Oružanih snaga BiH u porukama objavljenim na društvenoj mreži Facebook vrijeđao novinara portala „Prometej.ba“ Eldina Hadžovića.

 

Nadležni u MO i OS BiH su, odmah po prijemu obavijesti, pokrenuli istražne radnje radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica vezanih za ovaj slučaj. Ukoliko se utvrdi da je vojno lice povrijedilo odredbe važećih zakonskih i podzakonskih propisa, kako se navodi u saopćenju, ono će u skladu sa njihovim stepenom povrede biti adekvatno sankcionisano.

 

Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH oštro su osudili svaki oblik neprimjerenog ponašanja pripadnika Oružanih snaga BiH, koje dovodi do povrede odredaba Etičkog kodeksa ponašanja i narušavanja ugleda Oružanih snaga BiH.

 

- Od svih pripadnika OS BiH se traži i očekuje da iskažu najveći stepen profesionalizma, moralnog i odgovornog ponašanja tokom obavljanja svojih profesionalnih, ali i svakodnevnih obaveza. Po okončanju istražnih radnji, javnost će biti blagovremeno obaviještena o njihovom ishodu - saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MO BiH, prenijela je Fena.

 

Ovdje možete pročitati tekst Eldina Hadžovića zbog kojeg mu je prijetio Vahid Hota, pripadnik OS BiH.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!