Video/ Nakon povlačenja

Vlasnik Liverpoola izvinio se navijačima zbog egzibicije sa Superligom

Sport21.04.21, 10:20h

Vlasnik Liverpoola izvinio se navijačima zbog egzibicije sa Superligom
Želim se izviniti svim navijačima i poštovaocima Fudbalskog kluba Liverpool zbog haosa kojeg sam prouzrokovao u proteklih 48 sati

 

John Henry, vlasnik Liverpoola, izvinio se navijačima zbog egzibicije sa Superligom iz koje je istupio samo 48 sati nakon što je objavio da joj se pridružuje kao jedan od 12 osnivača.

 

U tom periodu suočio sa velikim pritiskom navijača, a trener Jurgen Klopp i igrači veoma jasno su poručili šta misle o svemu, odnosno da se protive takmičenju zatvorenog tima. Na kraju, Liverpool se sa preostalih pet klubova iz Engleske povukao iz ovog takmičenja.

 

- Želim se izviniti svim navijačima i poštovaocima Fudbalskog kluba Liverpool zbog haosa kojeg sam prouzrokovao u proteklih 48 sati.


Podrazumijeva se, ali treba reći da izneseni projekt nikada neće stajati bez podrške navijača. U Engleskoj nikad niko nije razmišljao drugačije. Tokom ovih 48 sati bilo vam je vrlo jasno da to neće izdržati.

 

Čuli smo vas. Čuo sam vas.

 

I želim se ispričati Jurgenu, Billyju, igračima i svima koji toliko rade u LFC-u kako bi naši navijači bili ponosni. Oni nemaju apsolutno nikakvu odgovornost za ovaj haos. Bili su najviše povrijeđeni, uznemireni i to nepravedno. To je ono što najviše boli. Vole vas i vole naš klub i rade na tome da svaki dan budete ponosni.

 

Znam da cijeli LFC tim ima stručnost, vodstvo i strast potrebne za obnovu povjerenja i pomoć u kretanju naprijed. Prije više od deset godina kada smo se prijavili za izazove povezane s fudbalom, sanjali smo o čemu ste sanjali. I naporno smo radili na poboljšanju vašeg kluba. Naš posao nije gotov. I nadam se da ćete shvatiti da čak i kad pogriješimo, pokušavamo raditi u najboljem interesu vašeg i našeg kluba.

 

U ovom poslu iznevjerio sam vas. Ponovno, žao mi je, i samo sam ja odgovoran za nepotrebnu negativnost iznesenu u proteklih nekoliko dana. To je nešto što neću zaboraviti. I pokazuje moć koju navijači danas imaju i s pravom će je i dalje imati.

 

Ako je nešto pokazala ova užasna pandemija, to je koliko su navijači presudni za naš sport i svaki sport i to se vidi na svakom praznom stadionu. Bila je to nevjerojatno teška godina za sve nas, gotovo niko nije ostao da nije osjetio krizu.

 

Važno je da fudbalska porodica Liverpool ostane netaknuta, vitalna i predana onome što smo od vas vidjeli globalno, uz lokalne geste dobrote i podrške. Mogu vam obećati da ću učiniti sve što mogu kako bih to postigao - poručio je John Henry.

 


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!