video/ bakir izetbegović o 'zveckanju oružjem'

Neću izgovoriti da rata biti neće. Ali ako se to desi, spreman sam stati ispred ljudi. Radije bih umro nego...

Front20.04.21, 14:26h

Neću izgovoriti da rata biti neće. Ali ako se to desi, spreman sam stati ispred ljudi. Radije bih umro nego...
- Mome ocu su prebacivali kada je kazao "mirno spavajte, neće biti rata". Onda je bilo rata. Ja to izgovoriti neću. Jer ne ovisi to samo niti od Alije niti od Bakira, navodi Izetbegović

 

U 16:50 sati u programu O kanala donosimo ekskluzivni intervju sa liderom SDA Bakirom Izetbegovićem. Razgovarali smo o aktuelnim temama u BiH i regionu, poput nenabavke vakcina, slovenačkog non papera i odnosima BiH sa susjednim zemljama.

 

Izetbegović ne može reći kako neće biti rata.

 

- Mome ocu su prebacivali kada je kazao "mirno spavajte, neće biti rata". Onda je bilo rata. Ja to izgovoriti neću. Jer ne ovisi to samo niti od Alije niti od Bakira, navodi Izetbegović.

 

Dodaje, spreman je stati ispred ljudi ukoliko rata bude.

 

- Apsolutno. Radije bih danas umro nego dopustio da genocidaši zavladaju dijelom Bosne i Hercegovine. Definitivno. To vam govorim danas za ramazan. Dakle, nema govora da će to napraviti. Mogu početi, ali neće znati kako će to završiti, poručio je Izetbegović.

 

Ekskluzivni intervju sa Bakirom Izetbegovićem pogledajte u 16:50 sati na O kanalu.

 

 

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 426

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još