Bakir Izetbegović povodom 6. aprila

Obratio se naciji: Zajednički ćemo nadjačati i dokazati da ne postoji sila koja može pokoriti duh ovog posebnog grada

Front06.04.21, 13:25h

Obratio se naciji: Zajednički ćemo nadjačati i dokazati da ne postoji sila koja može pokoriti duh ovog posebnog grada
I ovaj 6. april dočekujemo boreći se protiv nevidljivog neprijatelja

 

 

Bakir Izetbegović uputio je čestitku povodom 6. aprila, Dana Grada Sarajeva.


- Za sve građane Sarajeva april je poseban mjesec. Šestog aprila 1945. godine Sarajevo je oslobođeno od okupacije, a 5. aprila 1992. godine ponovo se suočilo sa agresijom kojoj se suprotstavljalo narednih 1.400 dana, i koju je u konačnici ponovo pobijedilo.


Zbog toga je današnji datum postao simbol otpora građana Sarajeva zlu i fašizmu, simbol borbe za njegov duh i viševjekovnu tradiciju.


I ovaj 6. april dočekujemo boreći se protiv nevidljivog neprijatelja, smrtonosnog virusa koji odnosi živote naših sugrađana. U ovoj borbi trebamo biti hrabri, predani i ujedinjeni kao što smo bili 1945. i 1992. godine. Siguran sam da ćemo ponovo zajednički nadjačati i dokazati da ne postoji sila koja je u stanju pokoriti duh ovog posebnog grada.


Sa tom porukom svim Sarajkama i Sarajlijama, ali i onima koji iskreno vole i u srcu nose glavni grad Bosne i Hercegovine, upućujem najiskrenije čestitke povodom 6. aprila, Dana Grada Sarajeva - poručio je Izetbegović.

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 178

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još