Otvoreno pismo gnjevnog Sarajlije

Gospodine Konakoviću, sad je dosta! Vaša 'inat' politika je pobijedila, a njen prvi rezultat je gubitak Bogića Bogićevića!

Front01.04.21, 12:10h

Gospodine Konakoviću, sad je dosta! Vaša 'inat' politika je pobijedila, a njen prvi rezultat je gubitak Bogića Bogićevića!
Vi ste, gospodine Konakoviću, u svemu ovome najveći gubitnik, samo Vam još nisu javili

 

 


Salih Karčić, koji za sebe kaže da je "obični građanin Sarajeva, koji politički nije angažovan ni u jednoj stranci" uputio je otvoreno pismo lideru Naroda i Pravde, reagujući na javnu i sramnu predstavu oko (ne)izbora gradonačlenika.

 


Njegovo pismo u cjelosti prenosimo i nastavku:  


Gospodine Konakoviću,


Iz svega onoga što sam vidio i čuo proteklih dana, evidentno je da je Vaša „inat politika“ pobijedila. Na taj način se predstavljate i svoje poraze prikazujete kao pobjedu. Veliki je poraz Sarajeva što gospodin Bogić Bogićević nije izabran za gradonačelnika.


Prva na vrhu odgovornosti je Vaša „inat politika“ na kojoj istrajavete „po svaku cijenu“. Vaš inat i dokazivanje da ste Vi šef najjače stranke u Kantonu Sarajevo počinje da daje „rezultate“. Već smo izgubili gospodina Bogićevića.


Bez obzira što vam je Seid Škaljić mjesec dana prije pokretanja procedure izbora predsjedavajućeg Gradskog vijeća rekao da njegova stranka neće podržati gospodina Ademovića, Vi i dalje pričate i manipulišete i objašnjavate da Vas je Seid Škaljić izdao na glasanju. Na tom pripremnom sastanku ste od strane Seida Škaljića i predstavnika SDP-a zamoljeni da promijenite prijedlog. Sve ovo je potvrdio i vaš kolega iz NIP-a Novi Grad na kantonalnoj TV. Normalno, ko su oni da traže od najvećeg vođe da nešto mijenja.


Njegova je zadnja. Istrajali ste u svom „inat prijedlogu“ i na kraju je „trojka“, sa vama na čelu, doživjela veliku blamažu.
Iz cijele ove predstave izvukli ste najviše koristi. Konačno ste se oslobodili gospodina Hadžibajrića. SDP je doživio veliku sramotu i poniženje jer nije „prošao“ njihov kandidat za gradonačelnika. Za Našu stranku ne mogu ništa posebno komentarisati. Ona se sama od sebe urušava.


A Vi sve ovo predstavljate kao veliku pobjedu „trojke“. „Trojka“ nije bila u stanju izglasati izbor predsjedavajućeg Gradskog vijeća, a Vi odmah poslije tog događaja objašnjavate javnosti da ste izvojevali pobjedu i odbranili Grad od SDA. Vi kao da ste se školovali u Nišu ili Kragujevcu, a ne u Sarajevu. Svaki poraz pretvarate u pobjedu.


Gospodin Gavrić je na kantonalnoj TV objasnio da je dogovoreno u pripremi sjednice Gradskog vijeća da se u slučaju neizglasavanja predsjednika Gradskog vijeća sjednica odgađa za sedam dana. Po završetku brojanja glasova gospodin Gavrić je obavijestio da Gradsko vijeće nije izglasalo predsjednika. Prema ranijem dogovoru sjednica se odgađa za sedam dana i sjednicu su napustila tri vijećnika iz općine Stari Grad i tri vijećnika iz općine Novi Grad. S obzirom da vam je hitno trebao krivac, Vi ste prozvali gospodina Hadžibajrića da su njegovi zastupnici napustili sjednicu i uništili kvorum.


Sve je to čista manipulacija. Gospodin Hadžibajrić ima samo jednog člana Gradskog vijeća. „Trojka“ je i bez Škaljića imala „sigurnih“ 17 ruku. Mogli ste bez problema izglasati predsjedavajučeg Gradskog vijeća.


Nemam ja ništa protiv da protiv Hadžibajrića podignete još pet krivičnih prijava. Problem je da 17 zastupnika „trojke“ nije izglasalo predsjedavajučeg Gradskog vijeća, ne zato što Vas je u tome spriječio gospodin Hadžibajrić već zato što Vaša „inat politika“ nije dala rezultat. Vi ste, gospodine Konakoviću, u svemu ovome najveći gubitnik, samo Vam još nisu javili.


Vaša „inat politika“ ni ubuduće neče dati rezultat. Treba te se ubuduće korigovati i početi baviti politikom. Politika je traženje kompromisa u interesu svih građana Sarajeva, a ne „političko silovanje“ svih da bi ste dokazali da ste najjači.


Na kraju želim da istaknem da mi je veoma žao što je u sve ovo uvučen gospodin Kemal Ademović. Legenda i neoborivi autoritet Sarajeva. Imajući u vidu da ste dugo bili u stranci SDA, sve me ovo podsjeća na oprobane recepte kako se sklanjaju autoriteti iz stranaka. Tu metodu koriste sve stranke.


Imaš li stav, pošten si, poštuju te, veliki si autoritet, nisi ulizica - nema ti mjesta u blizini vladara jer ga ugrožavaš.
 

Salih Karčić

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 160

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još