bit će postavljena do 13. aprila

U Galeriji 'Mak' izložba 'Knjiga žalbi', žalbe književnika i pozorišnih radnika

Kultura01.04.21, 08:59h

U Galeriji 'Mak' izložba 'Knjiga žalbi', žalbe književnika i pozorišnih radnika
Izložba je rezultat istraživačkog rada više kustosice Sarajlić-Slavnić. Odnosi se na eksponate iz zbirki Muzeja u kojima su sadržane žalbe književnika i pozorišnih radnika i radnica, bilo da se oni žale ili su njima upućene

 

Izložba 'Knjiga žalbi' autorice Tamare Sarajlić-Slavnić najavljena je za petak, a u Galeriji Mak Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine bit će postavljena do 13. aprila.

 

Izložba je rezultat istraživačkog rada više kustosice Sarajlić-Slavnić. Odnosi se na eksponate iz zbirki Muzeja u kojima su sadržane žalbe književnika i pozorišnih radnika i radnica, bilo da se oni žale ili su njima upućene.

 

- Na izložbi će biti prezentirani dokumenti, originalni predmeti, prepiske pisaca, novinski članci i drugo u kojima se oni žale, traže pomoć, prijete tužbama, traže isplatu honorara, akontacija… - navodi se.

 

Akteri tih prepiski su Isak Samokovlija, Ahmet Hromadžić, Izet Sarajlić, Mak Dizdar, Borivoje Jevtić, Marko Marković, Gustav Krklec, Draško Redžep, Jolanda Đačić, Jelena Kešeljević i drugi.

 

Kako je najavljeno, izložba će biti otvorena 2. aprila u Galeriji Mak Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine, s početkom u 15 sati.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!