novi PROJEKAT JASMINA DURAKOVIĆA u NP TUZLA

Vrijeme je za pobunu: Sprema se predstava „Oktobarska“

Kultura29.03.21, 18:39h

 Vrijeme je za pobunu: Sprema se predstava „Oktobarska“
Reditelj Jasmin Duraković je za RTV 7 predstavio svoj novi projekat koji radi u Narodnom pozorištu Tuzla, ali i film „Praznik praznine“, koji je upravo završio

 

Poznati bh. reditelj Jasmin Duraković počeo je sa radom na novoj predstavi u Narodnom pozorištu Tuzla. Riječ je pozorišnom projektu „Oktobarska“, koja će biti prikaz aktuelnog društvenog stanja i unutar toga stanja lijevih političkih ideja u sudaru sa beskrupoloznim korporacijskim kapitalizmom, koji uništava svaki humanitet oko nas.  Ovo je i predstava o suvremenom dobu punom nasilja i bedušnosti, koji mlade ostavlja bez šanse i nade.

 

U toku prve probe ovoga pozorišnog projekta u NP Tuzla, sa kojim Duraković ima višegodišnju suradnju.

 

U predstavi igraju: Milenko Iliktarević, Dalibor Brkić, Boris Balta i Irfan Kasumović. Premijera predstave očekuje se u maju ove godine.


Za RTV 7 Duraković je govorio o ovome projektu, svojim ranijim projektima u Tuzli, ali i svome igranom filmu koji je upravo završio „Praznik praznine“.  Pogledaj video!

 


(DEPO Portal/ak).

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još