Predsjedavajući Predsjedništva BiH nakon sastanka s Vučićem

Šta Dodik zna o dolasku ruskih vakcina u FBiH? 'Nema od toga ništa, nisu ništa potpisali'

Front24.03.21, 08:43h

Šta Dodik zna o dolasku ruskih vakcina u FBiH? 'Nema od toga ništa, nisu ništa potpisali'
Sada kad je došlo do toga da nema ništa, onda su dobre i ruske vakcine, pa blefiraju. Ja bih volio da oni večeras dobiju rusku vakcinu, biće i nama lakše, jer svi naši prostori su zbog ekspanzije virusa u Federaciji sada ugroženi, rekao je tokom posjete Beogradu predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je jučer tokom susreta s srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem kako "nema ništa od 500 hiljada ruskih vakcina za FBiH".

 

Na pitanje novinara zašto je u Republiku Srpsku stiglo malo vakcina Sputnik V, a Federacija BiH nabavlja 500.000 doza, Dodik je kazao "ne vidiš ti dobro očigledno, oni pričaju o 500.000 doza, ali nisu ništa potpisali, ja bih volio da jesu, ali nema ništa od toga".

 

On je rekao da u Sarajevu prije mjesec–dva nije smjelo da se pomene ruska vakcina protiv virusa korona "Sputnik" zato što se samo pričalo o negativnom ruskom uticaju.

 

-Kako su oni smjeli, koji su poltroni Americi, EU, da kažu – kupujemo ruske vakcine, kada se opšta propaganda u Evropi i Americi vrši protiv ruske vakcine. Sada kad je došlo do toga da nema ništa, onda su dobre i ruske vakcine, pa blefiraju. Ja bih volio da oni večeras dobiju rusku vakcinu, biće i nama lakše, jer svi naši prostori su zbog ekspanzije virusa u Federaciji sada ugroženi, rekao je Dodik.

 

Vučić je na to dodao da će biti civilizovaniji od Dodika.

 

-Mile je snalažljiviji i bolje umije brzo da odgovori nego ja, pokušat ću da budem civilizovaniji i trpeljiv, jer smatram da je to važno pitanje, kazao je Vučić.

 

Dodik je u Beogradu dogovorio da se pacijenti iz Republike Srpske mogu liječiti u Srbiji, a posebno oni sa težom kliničkom slikom. Primio je i donaciju od 35 respiratora i 10 hiljada zaštitnih maski.

 

(DEPO PORTAL/md)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 111

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još