Bio jedini kandidat

Vico Zeljković novi predsjednik Nogometnog saveza BiH, a evo ko su potpredsjednici

Sport16.03.21, 15:31h

Vico Zeljković novi predsjednik Nogometnog saveza BiH, a evo ko su potpredsjednici
U nastavku sjednice bit će i izabrani članovi Disciplinske i Apelacione komisije, tužioca, te Prvostepene i Drugostepene komisije za licenciranje klubova

 

Vico Zeljković novi je predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

 

Zeljković, koji je bio jedini kandidat za ovu funkciju, dobio je podršku 57 od 59 prisutnih delegata na današnjoj Izbornoj sjednici Skupštine NSBiH. Na toj poziciji sa četvovgodišnjim mandatom naslijedit će Elvedina Begića, koji je tu dužnost obavljao u dva uzastopna mandata.

 

Za prvog potpredsjednika Saveza izabran je Ivan Beus, a za drugog Irfan Durić.  

 

Prethodno je izabran 15-člani Izvršni odbor NSBiH, u čiji saziv su ušli: Irfan Durić, Ivo Ivkić, Azmir Husić, Muris Jabandžić, Muhidin Raščić, Midhat Sarajčić, Ivan Beus, Fuad Čolpa, Ivan Perić, Milorad Sofrenić, Milorad Lale, Miloš Brkić, Žarko Laketa, te potpredsjednici entitetskih saveza Vico Zeljković i Dragan Soldo koji su direktno izabrani.

 

U nastavku sjednice bit će i izabrani članovi Disciplinske i Apelacione komisije, tužioca, te Prvostepene i Drugostepene komisije za licenciranje klubova.  

 

Izbor članova Odbora za posredovanje i savjetovanje NSBiH skinut je sa dnevnog reda Skupštine.

 

Izbornoj sjednici prethodila je redovna sjednica Generalne skupštine NSBiH, na kojoj su  delegati usvojili izvještaj o radu NSBiH u 2020. godini, revizorski izvještaj za 2020, plan rada za 2021. i plan prihoda i rashoda za tekuću godinu.

 

U 2020. godini rashodi NSBiH iznosili su 20.610.600 KM, a prihodi 20.957.000 KM. U ovoj godini planiran je prihod u iznosu 27.336.000 KM, a rashod 26.980.400 KM.

 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još