izbivao iz bih u jeku pandemije

Biščević-Tokić: Umjesto temama koje ne razumije, Konaković bi se trebao baviti katastrofalnim stanjem u Sarajevu

Front13.03.21, 15:07h

Biščević-Tokić: Umjesto temama koje ne razumije, Konaković bi se trebao baviti katastrofalnim stanjem u Sarajevu
Stoga još jednom pozivam šefa NiP-a da se prestane skrivati iza koalicionih partnera i tema za koje nije nadležan i koje ne razumije već da preuzme odgovornost

 

Nakon što je u jeku trećeg talasa pandemije koronavirusa zbog stranačkih potreba odlučio napustiti Bosnu i Hercegovinu, drago mi je vidjeti da se šef NiP-a Elmedin Konaković vratio.

 

Nadam se da će se po povratku prestati skrivati od obaveza i da će konačno preuzeti odgovornost za rad Vlade Kantona Sarajevo u kojoj ima sedam svojih ministara i koja je u potpunosti pogubila konce u borbi protiv pandemije - poručila je Jasmina Bišćević-Tokić

 

Nažalost, sudeći prema posljednjim istupima, Konaković se, umjesto borbom protiv pandemije i njenih negativnih ekonomskih posljedica, očigledno namjerava nastaviti skrivati od odgovornosti bavljenjem procesima u koje nije upućen i koje očigledno ne razumije. Umjesto da građanima ponudi rješenja za katastrofalno stanje u Kantonu Sarajevo, Konaković se bavi analiziranjem ustavnog uređenja Bosne i Hercegovine i njenim integracijskim procesima.

 

S obzirom da je Konaković osjetio potrebu da sa javnošću podijeli svoju procjenu da je BiH u posljednje vrijeme nazadovala na putu prema NATO-u, bit će mi zadovoljstvo informisati ga da se sa tom procjenom ne slaže generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, koji je pozdravio usvajanje novog Programa reformi i potvrdio da BiH nastavlja ispunjavati svoje obaveze iz MAP-a. Moguće je da Konaković za vrijeme boravka u Turskoj nije imao pristup internetu, pa mu je ova informacija promakla.

 

Uvjeravam Konakovića da nema razloga da se plaši zbog, kako je kazao, raspada BiH na tri entiteta. To se sigurno neće dogoditi jer probosanske snage na nivou države BiH ne predstavljaju oni kojima je prioritet da glasačima HDZ-a omoguće da „biraju svog predstavnika u Predsjedništvo BiH“.

 

Stoga još jednom pozivam šefa NiP-a da se prestane skrivati iza koalicionih partnera i tema za koje nije nadležan i koje ne razumije već da preuzme odgovornost, te da pronađe i provede rješenja za izlazak iz katastrofalne situacije u kojoj se Kanton Sarajevo našao.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još