Oglasila se ministrica vanjskih poslova BiH

Turković odgovorila na tvrdnje da je pokušala ući u Njemačku s falsificiranim PCR testom: 'Zgrožena sam'

Front11.03.21, 10:31h

Turković odgovorila na tvrdnje da je pokušala ući u Njemačku s falsificiranim PCR testom: 'Zgrožena sam'
Vasković je objavio da je cijela priča počela odlaskom Turkovićeve u Albaniju, gdje je provela 06. i 07. mart, da bi u Beč stigla 08.03. ove godine. Kako on pojašnjava njen PCR test, kao i njene pratnje, isticao je u 16 časova jučer, a ona je avionski let za Berlin imala u 18 časova

 


Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH, pokušala je navodno ući u Njemačku sa falsifikovanim PCR testom, objavio je na svom blogu novinar Slobodan Vasković. Nakon ovih tvrdnji ministrica Turković kratko se osvrnula na ovu vijest.

 

– U posljednje vrijeme sam prečesto meta lažnih vijesti, a sada sam zgrožena dezinformacijama koje je jako teško ispratiti i demantirati. Jasno mi je da ima političkih centara kojima ne odgovara da BiH bude na pravi način i kvalitetno predstavljena u Berlinu, Beču ili u Bijeloj kući. U tom kontekstu vidim i takve vrste manipulacija i iznošenja neistina, kazala je kratko ministrica Turković za Oslobođenje.

 

Podsjećamo, Vasković je objavio da je cijela priča počela odlaskom Turkovićeve u Albaniju, gdje je provela 06. i 07. mart, da bi u Beč stigla 08.03. ove godine. Kako on pojašnjava njen PCR test, kao i njene pratnje, isticao je u 16 časova jučer, a ona je avionski let za Berlin imala u 18 časova.

 

To znači da je validnost njenog PCR testa istekla prije ulaska u Njemačku, jer se u u tu državu može ući samo sa testom ne starijim od 48 časova. Turković je potom, tvrdi Vasković, pozvala Sarajevo i nekom od podređenih naredila da njemačkim vlastima pošalju PCR test koji je ona “uradila” 08.03. u glavnom gradu BiH, iako je u tom trenutku bila u Beču.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 61

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još