slobodan vasković tvrdi na svom blogu

Novi skandal ministrice Turković: Pokušala ući u Njemačku sa falsifikovanim PCR testom?

Front09.03.21, 17:12h

Novi skandal ministrice Turković: Pokušala ući u Njemačku sa falsifikovanim PCR testom?
Kako pojašnjava Vasković, njen PCR test, kao i njene pratnje, isticao je u 16 časova jučer, a ona je avionski let za Berlin imala u 18 časova

 

Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH, napravila je nezapamćen diplomatski skandal, jer je pokušala ući u SR Njemačku sa falsifikovanim PCR testom.

 

Tako piše Slobodan Vasković na svom blogu, te navodi da mu je ovo potvrđeno iz više diplomatskih izvora.

 

Naime, kako navodi, cijela priča počinje odlaskom Turkovićeve u Albaniju, gdje je provela 06. i 07. mart, da bi u Beč stigla 08.03. ove godine.

 

Kako on pojašnjava, njen PCR test, kao i njene pratnje, isticao je u 16 časova jučer, a ona je avionski let za Berlin imala u 18 časova.

 

- To znači da je validnost njenog PCR testa istekla prije ulaska u Njemačku, jer se u u tu državu može ući samo sa testom ne starijim od 48 časova. Tokom komunikacije Turkovićeve sa zvaničnicima njemačkih vlasti ukazano joj je na tu činjenicu i preporučeno joj je da uradi novi test u Beču. Međutim, Turkovićeva nije imala vremena za to, jer je do leta ostalo samo dva sata, pa je osmislila prevaru, nezapamćenu u diplomatskoj praksi, navodi Vasković. 

 

Kompletan tekst Slobodana Vaskovića pročitajte OVDJE

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 127

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još