VIDEO/ ODREĐEN MU JEDNOMJESEČNI PRITVOR

Snimak iz sudnice: Šta se danas dešavalo na ročištu Darku Elezu?

Hronika05.03.21, 19:49h

Snimak iz sudnice: Šta se danas dešavalo na ročištu Darku Elezu?
- Odredite mi pritvor, nije problem, ali i da se radi u skladu sa zakonom, jer ako se ne bude tako radilo, ja ne želim u tome da učestvujem - kazao je Elez koji je rekao da ne poznaje ubijenog niti oštećene u Bijeljini, kao ni većinu osoba iz njegove grupe

 

 

Sud Bosne i Hercegovine odredio je jednomjesečni pritvor Darku Elezu.

 


Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bjekstva, uticaja na svjedoke i opasnosti da će ponoviti krivično djelo.


Kako se saznaje, Elez će biti smješten u novootvoreni Državni zatvor u Vojkovićima.


Detalje sa današnjeg ročišta koje je održano u Sudu BiH donosi Avaz u video prilogu...

 


 

Tužilac Dubravko Čampara zatražio je pritvor zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi Elez mogao ometati istragu, opasnosti da će ponoviti krivično djelo, kao i zbog bojazni od uznemirenja javnosti.


Elez se zvanično sumnjiči za likvidaciju Siniše Miličevića Tigra, dva pokušaja ubistva u Bijeljini i tri krivična djela iznude.


Čampara je ukazao da je Elez organizirao kriminalne grupe u Srbiji i BiH, te da je grupa lako prelazila granicu preko Drine. Preko 35 svjedoka kaže da im je ugrožen život, te je zbog toga utjecaj na svjedoke zagarantiran.


Advokat Senad Kreho koji zastupa Eleza usprotivio se prijedlogu Tužilaštva, te tražio da se pritvor zamijeni mjerama zabrane, koje bi podrazumijevale ograničenje kretanja, oduzimanje dokumenata i obavezu javljanja nadležnoj policijskoj stanici.


Darko Elez je rekao da je saglasan da mu se odredi pritvor.


- Odredite mi pritvor, nije problem, ali i da se radi u skladu sa zakonom, jer ako se ne bude tako radilo, ja ne želim u tome da učestvujem - kazao je Elez koji je rekao da ne poznaje ubijenog niti oštećene u Bijeljini, kao ni većinu osoba iz njegove grupe.  

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!