Premijer FBiH komentarisao potez premijera KS

Novalić o Fortinom napuštanju sastanka: 'Frustracija ima dva moguća izvora'

Front05.03.21, 12:45h

Novalić o Fortinom napuštanju sastanka: 'Frustracija ima dva moguća izvora'
Sarajevski kanton ima najveći problem, njegova incidenca je 470. U Tuzli je ispod 100, u Livnu još manje. To je posljedica nedostatka mjera u Kantonu Sarajevo, rekao je Novalić

 

Premijer FBiH Fadil Novalić komentirao je i to što je premijer KS Edin Forto napustio sastanak uz riječi da ga je stid.

 

- Premijer Forto je uredno pozvan na ovaj sastanak, napustio je prije. Sarajevski kanton ima najveći problem, njegova incidenca je 470. U Tuzli je ispod 100, u Livnu još manje. To je posljedica nedostatka mjera u Kantonu Sarajevo. Nije vezan za FBiH. Moraju se vidjeti uzroci. Odakle sada KS ima tako asimetrično veliki broj zaraženih. Možda je frustracija izazvana nenabavkom vakcina. Znate da je država, ne entiteti i kantoni, zadužena za nabavku vakcine. Pfizer neće da razgovara sa pokrajinom Bavarskom u Njemačkoj nego sa državom Njemačkom. Jutros je Pfizer zakazao sastanak, odmah su reagirali dobavljači. Formirali smo ad hoc komisiju koja ima zadatak da predloži nabavku vakcina Vladi FBiH. Komsija podrazumijeva širok spektar članova - naveo je Novalić.

 

(Raport.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 77

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još