Nakon dodjele stana sarajevskom beskućniku

Zaratili političar i influenserka: Zahiragić 'ukrao' inicijativu Hane Hadžiavdagić, ona reagovala

Hronika04.03.21, 09:32h

Zaratili političar i influenserka: Zahiragić 'ukrao' inicijativu Hane Hadžiavdagić, ona reagovala
Nakon što je inicijativa usvojena, te objavljena vijest o tome kako će Dedić dobiti stan, na Facebook stranici portala Klix reagovala je influenserka Hana Hadžiavdagić-Tabaković

 

 

Inicijativa zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Harisa Zahiragića u kojoj traži da se dodijeli stan beskućniku na korištenje, usvojena je na jučerašnjoj sjednici.


Kako je u svojoj inicijativi naveo, beskućnik Ramiz Dedić ima status svojevrsne gradske legende i treba mu dodijeliti stan u centru grada kako bi mogao ostati u kontaktu s građanima.

 

- Dedić je beskućnik već duži vremenski period za koji je na neki način postao legenda Sarajeva. Da mu se osigura i dodijeli manji uslovan stan na korištenje u užoj gradskoj jezgri a kako bi mogao ostati u neposrednom kontaktu sa brojnim građanima koji ga pomažu - naveo je Zahiragić u inicijativi.

 

Međutim, nakon što je inicijativa usvojena, te objavljena vijest o tome kako će Dedić dobiti stan na korištenje, na Facebook stranici portala Klix reagovala je influenserka Hana Hadžiavdagić-Tabaković.

 

- Molim Harisa i SDA da ne prisvajaju inicijative. Inicijativa je isključivo moja, pokrenuta prije 10-ak dana preko mojih društvenih mreža, kada sam rekla da ću Ramketu iz vlastitog džepa plaćati stanarinu i raja krenula prikupljati dodatno za režije. Hvala i doviđenja - napisala je Hana Hadžiavdagić.

 

hana-hadziavdagic-1

 

Ubrzo je stigao odgovor od zastupnika koji je pokrenuo inicijativu u Skupštini KS.

 

- Simpatično. Nažalost, nisam to ni vidio, nego sam nakon vijesti, lažne, da je Ramiz preselio sjeo s čovjekom na ručak i dogovorio ovu inicijativu. On mi je spomenuo da su neke djevojke (možda je na tebe mislio) počele sakupljati novac za rentu stana - što pozdravljam, da te dragi Bog nagradi. Evo, Vlada će mu stan obezbijediti, a ti sa ekipom mu plati režije i opremi stan - i svi zadovoljni. I da ti kažem prijateljski i dobronamjeran savjet, dobro djelo je čak i bolje ako ga ne objaviš, pogotovo na ovakav način. Lijep pozdrav - napisao je Haris Zahiragić u odgovoru na primjedbu Hane Hadžiavdagić.

 

haris-zahirahic-2

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 79

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još