Nakon izručenja

U Sudu BiH danas ročište Darku Elezu

Hronika04.03.21, 07:57h

U Sudu BiH danas ročište Darku Elezu
Na pitanje koja će biti Elezova prva stanica nakon isporuke BiH, Tadić je rekla da za sada ne može o tome govoriti

 

Darko Elez, kojeg je Srbija izručila BiH, danas će se pojaviti pred Sudom BiH.

 

Sud BiH je na svojoj stranici objavio da je ročište Elezu zakazano za 9 sati.

 

Elez je sinoć izručen BiH iz Srbije gdje je uhapšen u decembru prošle godine. Na sarajevski Aerdorom prevezen je helikopterom MUP-a Srbije, a potom je uz velike mjere obezbjeđenja prevezen do kompleksa pravosudnih institucija i predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH.

 

Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić podsjetila je jučer da je protiv Eleza podignuta optužnica i da je riječ o predmetu koji se odnosi na organizovani kriminal, te da spada u veoma značajnu regionalnu saradnja sa Srbijom.

 

Na pitanje koja će biti Elezova prva stanica nakon isporuke BiH, Tadić je rekla da za sada ne može o tome govoriti.

 

- Vidjećemo, da unaprijed ne govorim - rekla je ona.

 

BiH je tražila izručenje Eleza radi vođenja krivičnog postupka i suđenja pred ovdašnjim sudom zbog krivičnog djela organizovanog kriminala.

 

Izručenje osumnjičenog Eleza realizovano je zajedničkim radom i dobrom saradnjom institucija BiH i Srbije, uz koordinaciju međunarodne organizacije Interpol, saopćeno je sinoć iz Tužilaštva BiH.

 

Aktivnosti su u BiH realizovali Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Sudska policija BiH i Agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

 

Tužilaštvo BiH zahvalilo je svim institucijama koje su učestvovale i dale podršku u realizaciji ove akcije.

 

(DEPO PORTAL/dg)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!