Foto/ Stigao u Tužilaštvo BiH

Prve slike Darka Eleza nakon izručenja BiH

Hronika03.03.21, 19:46h

Prve slike Darka Eleza nakon izručenja BiH
Aktivnosti su realizirane u koordinaciji Tužiteljstva BiH sa partnerskim institucijama R Srbije

 

Osumnjičeni Elez Darko (1980.), danas je u popodnevnim satima, zračnim putem izručen iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

 

Aktivnosti su u Bosni i Hercegovini, realizirali MUP RS, Sudbena policija BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu-SIPA.

 

slika-elez-izrucenje-03-03-2021-1

 

Nakon izručenja, Elez je uz visoke mjere sigurnosti transportiran u kompleks pravosudnih institucija BiH, gdje će biti predat postupajućem tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. 

 

Nakon ispitivanja osumnjičenog, tužitelj će se odrediti o daljim aktivnostima. 

 

Izručenje osumnjičenog Elez Darka realizirano je zajedničkim radom i dobrom suradnjom institucija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, uz koordinaciju međunarodne organizacije Interpol.

 

slika-izrucenje-elez-03-03-2021-3

 

Tužiteljstvo BiH zahvaljuje se svim institucijama koje su sudjelovale i dale potporu u realizaciji ove akcije.

 

Darko Elez, jedan je od optuženih u okviru predmeta “Lutka” u kojem su optuženi procesuirani za ubojstva, pokušaje ubojstva, pljačke transporta novca  i druga kaznena djela, dok je optuženi Elez bio nedostupan, a također, Tužiteljstvo BiH radi na opsežnom predmetu organiziranog kriminala koji se odnosi na osumnjičenog Eleza i druge osobe koje su pod istragom zbog teških kaznenih djela organiziranih ubojstava, iznuda i drugih kaznenih djela na području Istočnog Sarajeva i Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.. 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još