Šarović nakon usvajanja Programa reformi

Potpuna kapitulacija SNSD-a pred NATO putem BiH i RS: To je skandalozno! Nova potvrda izdajničkog lica Milorada Dodika

Front25.02.21, 10:43h

Potpuna kapitulacija SNSD-a pred NATO putem BiH i RS: To je skandalozno! Nova potvrda izdajničkog lica Milorada Dodika
Uvođenje u NATO je velika nacionalna greška i neoprostiva izdaja vlastitog naroda, smatra Šarović dodajući da je priča jasna i da se opet pokazalo da je „cijela jedna nacija prevarena zarad interesa jednog čovjeka i njegove stranke

 

 

-Skandalozan potez SNSD-a da prihvati Program reformi za NATO još je jedna sramna potvrda pravog, izdajničkog lica i stvarne politike Milorada Dodika, napisao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a povodom jučerašnje odluke Savjeta ministara BiH da usvoji Program reformi za NATO i formira komisiju za saradnju s ovim vojnim savezom.

 

-Jasna je potpuna kapitulacija SNSD pred NATO putem Bosne i Hercegovine i Republike Srpske. Samo je bilo pitanje vremena kada će, nakon prethodnog potpisa, staviti i ovaj pečat. Uvođenje u NATO je velika nacionalna greška i neoprostiva izdaja vlastitog naroda, poručio je Šarović dodajući da je priča jasna i da se opet pokazalo da je „cijela jedna nacija prevarena zarad interesa jednog čovjeka i njegove stranke, naveo je Šarović.

 

Vijeće ministara BiH jučer je usvojilo odluku o Komisiji za saradnju s NATO-om kao i Program reformi koji će biti proslijeđen u Brisel. Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković izjavila je na pres-konferenciji nakon sjednice da je promijenjen naziv komisije od prvobitnog “za integracju u NATO” u sadašnji “za saradnju s NATO-om”.

 

Pojasnila je da će komisiju činiti po sedam predstavnika svakog naroda koji će donositi odluke po istom principu kao i Vijeće ministara, u dva kruga glasanja.

 

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još