VIDEO/ Mirko Šarović, predsjednik SDS-a

'Osjeća se da odnosi Dodika i Vučića nisu kao ranije... RS ekonomski slabi i zaostaje za FBiH, škripi na svakoj strani'

Front19.02.21, 09:12h

'Osjeća se da odnosi Dodika i Vučića nisu kao ranije... RS ekonomski slabi i zaostaje za FBiH, škripi na svakoj strani'
Zbog izuzetno lošeg stanja u RS, Vlada bi trebalo odmah da bude smijenjena, jasan je Šarović

 

 

U vazduhu se osjeća da odnosi na relaciji Dodik-Vučić nisu kao ranije. To je u sinoćnjoj emisiji "Puls" BN televizije izjavio predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

 

- Izvukao sam zaključak da je ipak doživio neke kritike u Beogradu, u kojoj mjeri ne znam, ali mu je vjerovatno rečeno da je ušao u nešto u šta ne bi trebalo da ulazi - rekao je Šarović.

 

Istakao je da je pred Miloradom Dodikom na zajedničkom sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kazao da  "niko nema pravo da kaže da više voli i poštuje Srbiju, bez obzira na sve političke razlike".

 

Naveo je iznio svoj stav da Dodik loše upravlja RS, da dijeli narod na podobne i nepodobne, na one koji su članovi njegove stranke i na one koji to nisu.

 

- Republika Srpska ekonomski slabi i zaostaje u odnosu na FBiH i škripi na svakoj strani - naveo je Šarović.

 

Zbog izuzetno lošeg stanja u RS, Vlada bi trebalo odmah da bude smijenjena, jasan je Šarović.

 

- Ne radi SDS-a i PDP-a i DNS-a nego radi ove zemlje i radi njenih građana jer je ovo što sada imamo loše. Da li je teško doći do te većine u Skupštini? Da, nije lako, ali mi ka tome stremimo - rekao je Šarović.

 

Predsjednik SDS-a ističe da ne vjeruje u blokadu izbora 2022. godine koju je najavio predsjednik SNSD-a.

 

- Nema šta on nije obećavao, što nije samo primamljivo njegovoj publici, nego i široj javnosti, ali je to bila samo predstava za javnost. Uvijek je odustajao u zadnjem trenutku uz razne razloge. Živi bili, pa vidjeli. Ja mislim da od blokade nema ništa, a to je priča za njegovo članstvo - kazao je Šarović.
 

Dodaje da SNSD više nema šta da ponudi građanima, te da njihova politička snaga blijedi zajedno sa Dodikovom.

 

- Uz to, Dodik ima jako mnogo neprijatelja. Posljednjih mjeseci je sa raznim gafovima – ikonom, napadom na CIK i ostalim toliko urušio svoj kredibilitet da nema čime da ga povrati - rekao je Šarović.

 

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!