sedam zanimljivih ostvarenja

Počinje 4. Festival antifašističkog filma u Mostaru

Kultura16.02.21, 10:26h

Počinje 4. Festival antifašističkog filma u Mostaru
U narednim danima publici će biti prikazano 7 zanimljivih filmova koji na različite načine tretiraju pojave i odnose koji imaju elemente fašizma i neofašizma

 

U okviru Dana antifašizma koji se u Mostaru organizuju u povodu 76. godišnjice oslobođenja Mostara od fašizma u Drugom svjetskom ratu, te 80. godišnjice od ustanka naroda Bosne i Hercegovine protiv fašizma, večeras će na Memorijalnoj sceni 2532 Mostarskog teatra mladih biti otvoren 4. Festival antifašističkog filma.

 

U narednim danima publici će biti prikazano 7 zanimljivih filmova koji na različite načine tretiraju pojave i odnose koji imaju elemente fašizma i neofašizma. 


Večeras sa početkom u 19,00 sati publika će moći pogledati film "BOCA U MORU". 


Radi se o izvrsnom filmu koji razbija predrasude različitih strana besmislene vjerske, ratne i političke manipulacije i ispranog religijskog ekstremizma u kojem mladi Palestinac i mlada Jevrejka pokušavaju pronaći zajedničke interese i ljubav...  Religijski ekstremizam. Rat. Ljubav. Nacionalizam. Film je ljubavna drama.

 

festival-antifasistickog-filma


Publika će pored ovog filma vidjeti još šest i to: u utorak, 17. februara u 18,00 sati jedini domaći film na Festivalu film "HUSINSKA BUNA", zatim u subotu 20. februara u 11,00 sati "BERLIN 36.", te u 17,00 sati "FIDEL CASTRO".

 

U nedjelju 21, februara u 11,00 sati na repertoaru je  film "ČETIRI NAPULJSKA DANA", a u 17,00 sati film "LENJINOV VOZ". Posljednjeg dana Festivala, u utorak, 23. februara sa početkom u 17,00 sati publika će moći pogledati film "LJUBAV KOJA SE KRIJE".

 

Sve projekcije su na MEMORIJALNOJ SCENI 2532, ulica Maršala Tita 128, te je ulaz slobodan. 

 

(DEPO PORTAL/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još