PODRŠKA FILMU 'Quo Vadis, Aida?'

Na prijemu kod ministra Avdića: Jasmila Žbanić predala Zahvalnicu Ministarstvu kulture i sporta KS

Kultura12.02.21, 18:12h

Na prijemu kod ministra Avdića: Jasmila Žbanić predala Zahvalnicu Ministarstvu kulture i sporta KS
Tokom prijema, u razgovoru je najviše pažnje posvećeno priznanju koje dato ovom bh. filmu, koji govori o genocidu u Srebrenici, činjenicom da je selektiran među 15 filmskih ostvarenja kandidata za ovogodišnjeg Oskara

 

 

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić primio je danas rediteljicu i producenta filma „Quo Vadis, Aida?“ Jasmilu Žbanić i Damira Ibrahimovića.


Današnjem prijemu pridružio se i premijer KS Edin Forto.


Rediteljica Žbanić je ministru Avdiću predala Zahvalnicu naslovljenu na resorno Ministarstvo kulture i sporta KS, zbog prethodne konkretne podrške snimanju, ali promociji ovog izuzetno važnog bosanskohercegovačkog filmskog ostvarenja.


Tokom prijema, u razgovoru je najviše pažnje posvećeno priznanju koje dato ovom bh. filmu, koji govori o genocidu u Srebrenici, činjenicom da je selektiran među 15 filmskih ostvarenja kandidata za ovogodišnjeg Oskara.


I ovoga puta je naglašeno kako je ovim činom film „Quo Vadis, Aida?“ ušao u uži izbor za najbolji film van engleskog govornog područja.


Na današnjem prijemu je bilo riječi i o budućim projektima i planovima Jasmile Žbanić i Damira Ibrahimovića, koje namjeravaju realizirati, a koji su izuzetno zanimljivi i ambiciozni.


- Baš kao što je to i do sada bio slučaj, resorno ministarstvo i Vlada KS sa zadovoljstvom će podržati i sve vaše buduće projekte, jer ste svojim dosadašnjim filmskim ostvarenjima na najbolji način prezentovali bosanskohercegovačku kinematografiju i kulturu uopšte, te pokazali kako su vaši filmovi najbolji ambasadori naše zemlje u svijetu - naglasio je ministar Avdić, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!