Rješavanje pitanja parkinga ih ne brine

Općina Centar sa partnerima gradi javnu punionicu za električna vozila

Auto & Dom09.02.21, 10:01h

Općina Centar sa partnerima gradi javnu punionicu za električna vozila
Mandić je izrazio spremnost Općine Centar da se aktivno uključi u ovaj projekat, te naglasio da će ova lokalna zajednica obezbijediti odgovarajuću lokaciju na kojoj će biti izgrađena javna punionica za električna vozila

 

Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić ugostio je predstavnike Udruženja za elektromobilnost i Udruženja ovlaštenih zastupnika i trgovaca automobilima FBiH koji djeluju pri Privrednoj komori FBiH sa zastupnicom u Skupštini Kantona Sarajevo Neirom Dizdarević.

 

Na sastanku je razgovarano o „elektromobilnosti“, odnosno uvođenju i promovisanju korištenja električne energije u sektoru transporta.

 

Jedan od glavnih razloga za trend porasta korištenja električnih vozila u Evropi nalazi se u činjenici da je sektor transporta među najvećim izvorima zagađenja zraka, posebno u urbanim centrima.

 

Mandić je izrazio spremnost Općine Centar da se aktivno uključi u ovaj projekat, te naglasio da će ova lokalna zajednica obezbijediti odgovarajuću lokaciju na kojoj će biti izgrađena javna punionica za električna vozila.

 

To će, kako je naglasio Mandić, biti inicijalna i podrška ovom, ali i svim ostalim projektima koji imaju za cilj smanjenje zagađenja u glavnom gradu BiH. U narednom periodu Općina će, u skladu sa mogućnostima i nadležnostima, posvetiti još veću pažnju rješavanju problema zagađenog zraka, saopćeno je iz Općine Centar. 

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!