Potvrđena optužnica

Sarajlija nasamario banku: Falsifikovao da radi u BH Telecomu, pa dobio kredit koji nije plaćao

Hronika05.02.21, 08:20h

Sarajlija nasamario banku: Falsifikovao da radi u BH Telecomu, pa dobio kredit koji nije plaćao
Optuženi se tereti da je tokom novembra 2018. godine, predstavljajući se lažnim imenom i prezimenom, podnio zahtjev za kredit u Addiko Banci tako što je pribavio lažnu ličnu kartu i druge krivotvorene isprave

 

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Admira Zoranića zbog krivičnog djela obmana pri dobivanju kredita ili drugih pogodnosti.

 

Optuženi se tereti da je tokom novembra 2018. godine, predstavljajući se lažnim imenom i prezimenom, podnio zahtjev za kredit u Addiko Banci tako što je pribavio lažnu ličnu kartu i druge krivotvorene isprave u kojima je naveo da je uposlenik BH Telecoma s falsifikovanim potpisima ovlaštenih i odgovornih osoba.

 

Na ovaj način optuženi je obmanuo kreditnog referenta te mu je odobren kredit u iznosu od 40.650 KM, nakon čega nije izvršavao uplatu mjesečnih rata.

 

Tako je sebi pribavio kredit u iznosu od 40.650 KM, a oštetio Addiko Bank d.d. Sarajevo za iznos od 43.623 KM, navedeno je u optužnici Tužilaštva Kantona Sarajevo.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 33

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još