Više tužilaštvo u Beogradu

Glumica Milena Radulović pet sati davala iskaz o Miki Aleksiću

Hronika20.01.21, 17:34h

Glumica Milena Radulović pet sati davala iskaz o Miki Aleksiću
Jedan od njenih advokata Jugoslav Tintor rekao je da je Tužilaštvo naredilo da cijeli tok istrage bude tajan zbog zaštite privatnosti osoba koje učestvuju u postupku, tako da se ne može govoriti o detaljima onog šta je danas rečeno

 

Glumica Milena Radulović davala je iskaz pet sati u Višem tužilaštvu u Beogradu, nakon profesora glume Miroslava Mike Aleksića, koga je ona i više djevojaka, učenica njegove škole, optužilo za seksualno zlostavljanje i silovanje, javlja Srna.

 

Jedan od njenih advokata Jugoslav Tintor rekao je da je Tužilaštvo naredilo da cijeli tok istrage bude tajan zbog zaštite privatnosti osoba koje učestvuju u postupku, tako da se ne može govoriti o detaljima onog šta je danas rečeno.

 

“Sama činjenica da je Milena iskaz davala pet punih sati jasno govori i laiku da je do detalja rekla sve ono kroz šta je prošla i šta je doživjela, opisujući do najsitnijih detalja, kako bi pomogla nadležnim državnim organima, prije svega, postupajućem tužilaštvu, da rasvijetli cijelu ovu krivičnu stvar”, rekao je Tintor za B92.

 

Advokat Denis Bećirić apelovao je da mediji poštuju želju za anonimnošću oštećenih i svjedoka koji to žele.

 

Miroslav Mika Aleksić, filmski reditelj, producent, glumac i čuveni pedagog kroz čije radionice je prošlo više od 3.000 mladih, nedavno je uhapšen zbog sumnje da je od 2012. do 2020. godine seksualno napastvovao pet učenica, od kojih su dvije tada bile maloljetne. Na teret mu je stavljeno osam silovanja i sedam nedozvoljenih spolnih radnji.

 

Glumica Milena Radulović medijima je ispričala da je Aleksić silovao dok je bila maloljetna i da se to dogodilo više puta. Osim nje, još nekoliko djevojaka, od kojih su neke maloljetne, prijavilo je Aleksića za silovanje i seksualno uznemiravanje.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook