Na sjednici Predstavničkog doma PSBiH nesvakidašnja situacija

Usvojena čak četiri zakona čiji je predlagač Saša Magazinović: 'Ovakve vijesti predstavljaju osvježenje'

Front12.01.21, 12:59h

Usvojena čak četiri zakona čiji je predlagač Saša Magazinović: 'Ovakve vijesti predstavljaju osvježenje'
Usvojene su izmjene Izbornog zakona kojim se političarima ukida pravo da istovremeno obavljaju više funkcija. Pored toga usvojene su izmjene Zakona o radu i Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH

 


Na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine desila se nesvakidašnja situacija da su usvojena čak četiri zakona čiji je predlagač jedan od poslanika u ovom domu. Radi se o Saši Magazinoviću, predsjedavajućem Kluba poslanika SDP BiH.

 

U vremenu kada je neefikasnost institucija i parlamenata u fokusu javnosti, ovakve vijesti predstavljaju osvježenje. Dodatan uspjeh predstavlja činjenica da zakoni dolaze kao prijedlog opozicionog zastupnika.


Usvojene su izmjene Izbornog zakona kojim se političarima ukida pravo da istovremeno obavljaju više funkcija. Pored toga usvojene su izmjene Zakona o radu i Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, kojima se ukida pravo na jubilarnu nagradu ministrima, poslanicima i savjetnicima.

 

Usvojen je i novi Zakon o sukobu interesa kojeg je Magazinović predložio zajedno sa poslanicima Emrićem i Arnautom. Imajući u vidu da je ovo jedan od prioritetnih zakona na evropskom putu Bosne i Hercegovine, time je ovaj napor opozicionih zastupnika još više dobio na značaju.

 

Magazinović je već duže vremena jedan od najaktivnijih zastupnika u državnom parlamentu čije inicijative i prijedlozi nerijetko dolaze i od strane građana koje predstavlja, saopćeno je iz SDP-a.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još