JESTE GLASAN, ALI TREBAO BI ZNATI...

Hoće li se SDA 'obiti o glavu' što je u Skupštinu KS ugurala Zahiragića: Priziva istrage protiv stranačkih kolega?!

Front11.01.21, 20:10h

Hoće li se SDA 'obiti o glavu' što je u Skupštinu KS ugurala Zahiragića: Priziva istrage protiv stranačkih kolega?!
Zahiragić bi trebao prestati bacati bombe i pročitati vlastite postove na društvenim mrežama iz augusta 2018. godine, kada je također kritikovao stanje u GRAS-u

 

 


SDA-u bi se moglo obiti o glavu što je „na silu“ ugurala Harisa Zahiragića u Skupštinu kako bi mogao „galamiti“ na novu skupštinsku većinu i vladu Četvorke. Zahiragić jeste veoma glasan, ali je kao pravnik trebao naučiti da nikoga ne možete optuživati za kriminal snagom glasa, već isključivo snagom argumenata. Na posljednjoj sjednici Skupštine KS novoj vladi Zahiragić je osporavao kompetentnost tvrdnjama da su u ranijem mandatu prevarili građane, posebno kroz nabavku trolejbusa, piše Patria.

 


- Firma iz Tuzle uveze trolejbuse po 10.000 KM, a naša vlada i ministar Šteta ih plati po 120.000 maraka - istakao je Zahiragić, tvrdeći da se time igra sa inteligencijom građana.


Ipak, čini se kako se sa inteligencijom građana upravo igra Zahiragić, koji je svjesno ili ne, zanemario činjenicu da su sporne nabavke realizovali uglavnom kadrovi iz njegove stranke, koji zbog malverzacija sa javnim nabavkama krivično odgovaraju pred sudom u Tuzli. Spomenuta nabavka trolejbusa je pokrenuta u vrijeme kada je funkciju ministra saobraćaja obavljao Mujo Fišo (SDA). Nabavka prvih sedam polovnih trolejbusa je okončana tek kada su sa označenim novčanicama pali oni koji su reketirali dobavljače. Procedura za dodatnih sedam trolejbusa započeta je i provedena također prije dolaska vlade tadašnje šestorke u KS o čemu su Patria, ali i drugi mediji pisali. Na rukovodećim pozicijama u GRAS-u tada su uglavnom bili ljudi bliski SDA, a većina je tu i ostala nakon što je šestorka preuzela vlast.


Ovim istupom Zahiragić je samo dao na snazi onima koji su ga već prozvali „mladunče“ pokazujući da drskost i glasnost nužno ne moraju značiti pravno, a posebno ne političko iskustvo. Svojim istupom Zahiragić priziva nove istrage u GRAS-u čime bi direktno mogao gurnuti prst u oko svojim stranačkim kolegama. Njima sigurno ne bi godilo da se opet „kopa“ po dokumentaciji GRAS-a.


Nabavkom trolejbusa istražni organi su se već bavili, ali bi listajući dokumente GRAS-a mogli provjeriti da li su i kako nabavljeni rezervni dijelovi od firme GENEL.


Zašto je dio autobusa za koje su nabavljani rezervni dijelovi isječeni u otpad. Pokušavajući ocrniti ministra Adnana Štetu koji je za kratko vrijeme u gradskom saobraćaju pokrenuo stvari s mrtve tačke, ustvari dosipa so na rane „njegovog“ bivšeg ministra Muje Fiše koji je zajedno sa sindikalnim vođama preferirao nabavku vozila bez tendera.


Za razliku od Zahiragiću „spornih“ trolejbusa koji redovno voze, vozila nabavljana bez tendera danas su uglavnom parkirana. Vizija GRAS-a kao „groblja vozila“ ipak je rađena po diktatu pojedinaca iz SDA koji nisu mnogo marili ni za rokove i ispravnost plinskih boca u CNG vozilima što ih je moglo pretvoriti u „bombe na putu“.


Zato bi Zahiragić trebao prestati bacati bombe i pročitati vlastite postove na društvenim mrežama iz augusta 2018. godine, kada je također kritikovao stanje u GRAS-u, zaključuje se u tekstu agencije Patria.


(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 130

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još