Na svečanoj akademiji povodom 9. januara

'Mi se nismo borili za BiH i nismo bosanski Srbi': Milorad Dodik poručio da je ovo tek prvih 30 godina RS-a

Front09.01.21, 19:54h

'Mi se nismo borili za BiH i nismo bosanski Srbi': Milorad Dodik poručio da je ovo tek prvih 30 godina RS-a
Nema slobode ako nema države, to su Srbi naučili u mnogim ratovima, pa i u posljednjem ratu. Mi smo tu slobodu dijelili sa drugima, drugi su to doživljavali kao ropstvo, pa neka nas sada ostave na miru – rekao je danas Milorad Dodik

 

 

Na svečanoj akademiji povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, srpski član Predsjedništva BiH je istakao da Srpska nije diskriminatorna.


– U Republici Srpskoj slobodno žive Bošnjaci, Hrvati i svi drugi, ali to je država srpskog naroda – ponovio je Dodik i pozdravio sve prijatelje Republike Srpskeu svijetu i “sve Srbe, gdje god da žive”.


– Mi nemamo ništa ni protiv koga, samo branimo našu Republiku onako kako smo je stvorili. Republika Srpska nema namjeru da samu sebe dokine i da samu sebe proglasi da ne postoji. Samo u Republici Srpskoj možemo imati svoje kuće, poslove, puteve, svoju slobodu i opstanak – rekao je Dodik, prenosi Srpskainfo.


– Mi se nismo borili za BiH i mi nismo bosanski Srbi. Borimo se da ostanemo na ovim prostorima, ne treba nikom da smeta ono što jesmo. Mi smo Srbi, u svojoj Republici Srpskoj, to nikoga ne treba da vrijeđa. Za nas je istorijski cilj samostalna i sobodna Republika Srpska. Nema slobode, ako nema države, to su Srbi naučili u mnogim ratovima, pa i u posljednjem ratu. Mi smo tu slobodu dijelili sa drugima, drugi su to doživljavali kao ropstvo, pa neka nas sada ostave na miru – rekao je Dodik.


On je istakao da dogodine RS proslavlja 30. godišnjicu, a toliko nisu potrajale mnoge države, pa ni prva Jugoslavija.


– Ali, to je tek prvih 30 godina – poručio je Dodik.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 235

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još