Opet 'tvitao'

Trump najavio osnivanje vlastite društvene mreže: Nećemo biti ušutkani!

Front09.01.21, 14:54h

Trump najavio osnivanje vlastite društvene mreže: Nećemo biti ušutkani!
Trump je tweetao "Nećemo biti ušutkani!" sa @POTUS vladinog računa, koji ima 33,4 miliona sljedbenika. Twitter je nekoliko sati ranije trajno suspendirao njegov lični račun @realDonaldTrump

Twitter je obrisao nove tweetove koje je odlazeći američki predsjednik Donald Trump objavio na službenom vladinom računu @POTUS i suspendirao račun njegove predsjedničke kampanje, nakon trajnog uklanjanja Trumpovog ličnog računa s platforme.

 

Trump je tweetao "Nećemo biti ušutkani!" sa @POTUS vladinog računa, koji ima 33,4 miliona sljedbenika. Twitter je nekoliko sati ranije trajno suspendirao njegov lični račun @realDonaldTrump.

 

Kompanija je rekla da bi računi koje je Trump koristio da bi zaobišao zabranu također mogli biti suočeni s trajnom suspenzijom.

 

-Twitter nije za slobodu govora, napisao je Trump u sada izbrisanim tweetovima, dodajući da u bliskoj budućnosti razmišlja o izgradnji vlastite platforme za društvene medije.

 

Kako smo ranije objavili, Twitter je ugasio i račun kampanje @TeamTrump nedugo nakon što je poslao tweet s "izjavom predsjednika Trumpa" optužujući Twitter za "zabranu slobode govora" i koordinaciju s "Demokratima i radikalnom ljevicom" da ga ušutkaju.

 

Trump je malo prije toga usmjerio svojih 2,3 miliona sljedbenika na svoj račun na Parleru, koji je popularan među konzervativcima zbog svog pristupa moderaciji sadržaja.

 

Google je suspendirao Parler u petak, pozivajući se na objave koje potiču na nasilje, dok im je Apple dao 24 sata da predaju detaljan plan moderiranja.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još