'Avaz' nagađa

Ko je najozbiljniji kandidat za šefa sarajevske SDA: Izetbegović pokušava smiriti duhove, Prevljaka bi mogao zamijeniti...

Front07.01.21, 14:10h

Ko je najozbiljniji kandidat za šefa sarajevske SDA: Izetbegović pokušava smiriti duhove, Prevljaka bi mogao zamijeniti...
Kahriman je početkom godine zauzeo poziciju predsjednika Kadrovske komisije SDA u Sarajevu

 

Sedin Kahriman, aktuelni direktor „BH Telecoma“, najbliži je poziciji novog šefa Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije u Sarajevu, saznaje Dnevni avaz iz više izvora.

 

Kahriman dolazi kao jedan od izvjesnih prijedloga i kompromisnih rješenja za atmosferu u sarajevskom ogranku koja je teško narušena, ne samo lošim izbornim rezultatom, nego i ranijim raskolima među općinskim organima.

 

Kahriman je početkom godine zauzeo poziciju predsjednika Kadrovske komisije SDA u Sarajevu, važi za uspješnog menadžera koji je već duže vrijeme na čelu najvećeg telekom operatera u Bosni i Hercegovini, piše Avaz.

 

Prema pisanju ovog dnevnog lista, čini se da nije integralni dio nijednog od aktuelnih klanova i frakcija, a njegovim imenovanjem Bakir Izetbegović bi pokušao smiriti duhove unutar SDA. No, nije poznato je li Kahriman spreman uhvatiti se ukoštac s teškom situacijom i dubokim svađama zbog izbornog poraza i prekinutih talova, piše Avaz.

 

Trenutni predsjednik KO SDA Sarajevo Fikret Prevljak je nakon izbora najavio podnošenje ostavke, no još javnost ne zna je li to učinio. Međutim, izvjesno je i na bazi izjava predsjednika SDA Izetbegovića da će biti značajnih promjena i na općinskom nivou, a potom i na kantonalnom nivou u SDA.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 51

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još