Veteranka Američkog ratnog zrakoplovstva

Ko je žena koja je sinoć ubijena u Kongresu: Obožavala Trumpa, evo šta je tvitala nekoliko sati prije smrti

Hronika07.01.21, 09:42h

Ko je žena koja je sinoć ubijena u Kongresu: Obožavala Trumpa, evo šta je tvitala nekoliko sati prije smrti
'Potpuno sam u šoku. Nitko iz Washingtona nije javio mom sinu, saznali smo putem televizije', rekla je za New York Post Robit Babbitt, majka supruga ubijene žene

 

Američki mediji otkrili su identitet žene koja je sinoć ustrijeljena prilikom pokušaja upada u dvoranu Kongresa u kojoj se održavala sjednica o potvrdi pobjede Joea Bidena na američkim predsjedničkim izborima. Bila je to Ashlee Babbitt, veteranka Američkog ratnog zrakoplovstva iz San Diega, javio je New York Post.


Ranije, prije upada Trumpovih pristaša u zgradu Kongresa, tvitala je "Ništa nas neće zaustaviti" i "Oluja je ovdje". Bila je udana, a u Američkom ratnom zrakoplovstvu provela je 14 godina, prenosi Index.

 

"Potpuno sam u šoku. Nitko iz Washingtona nije javio mom sinu, saznali smo putem televizije", rekla je za New York Post Robit Babbitt, majka supruga ubijene žene. 


"Ništa nas neće zaustaviti... Mogu pokušati, ali oluja je ovdje i spušta se na DC u manje od 24 sata... tama u svjetlost", napisala je ranijeg tog dana Ashlee Babbitt na Twitteru.

 

Samo nekoliko sati prije nego što je zajedno s ostalim Trumpovim pristašama upala u Kongres, Babbit je na Twitteru objavila popis stvari koje "moraju biti napravljene prije nego što se danas sastane Kongres".

 

Njezin popis uključivao je ostavku potpredsjednika Mikea Pencea i podizanje optužnice protiv njega zbog izdaje. Pence, podsjetimo, jučer nije želio jednostrano odbiti verifikaciju elektorskih glasova, zbog čega ga je Donald Trump prozvao na Twitteru.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!