FOTO/ NEVJEROVATNI PRIZORI

Kod njih stiskavac, dok je cijeli svijet pod zabranama: Samo na jednom mjestu se pompezno slavio doček 2021. godine

Zabava01.01.21, 11:45h

Kod njih stiskavac, dok je cijeli svijet pod zabranama: Samo na jednom mjestu se pompezno slavio doček 2021. godine
Brojne zemlje svijeta tiho i gotovo neprimijetno su ušle u Novu godinu pod uticajem pandemije koja je odnijela više od 1,8 miliona života diljem planete

 

 

 

Dok je skoro cijeli svijet zatvoren i pod zabranama zbog pandemije, iz samog epicentra korona virusa stižu nevjerojatni prizori. Hiljade građana u Wuhanu slavilo je Novu godinu na organiziranom javnom dočeku.


Za razliku od Kine, vrlo malo ljudi bilo je na Times Squareu u New Yorku, gotovo prazne plaže u Rio de Janeiru i puste Elizejske poljane u Parizu: brojne zemlje svijeta tiho i gotovo neprimijetno su ušle u Novu godinu pod uticajem pandemije koja je odnijela više od 1,8 miliona života diljem planete.


A sve je započelo prije godinu dana u Wuhanu... Grad je nekoliko mjeseci proveo u potpunom lockdownu, a sada se život tamo vratio u normalu. Mjesecima nema lokalno prenesenih slučajeva.


To se vidi i po novogodišnjim prizorima iz ovog grada, a više pogledajte ovdje.

 

nova-godina-wuhan2-2021

 


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!