Bit će predat Tužilaštvu BiH

Akcija 'Lipa': Policijski službenik uhapšen zbog krijumčarenja migranata

Hronika21.12.20, 17:38h

Akcija 'Lipa': Policijski službenik uhapšen zbog krijumčarenja migranata
Sumnjiči se za da je počinio kazneno djelo organiziranog kriminala u vezi s kaznenim djelom organiziranja grupe ili udruženja za izvršenje kaznenog djela krijumčarenja migranata i kaznenim djelom zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, saopćila je Granična policija BiH

 

Policijski službenik MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK) lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo organiziranog kriminala.

 

On je uhapšen na području Bihaća u sklopu operativne akcije kodnog naziva LIPA koju provode policijski službenici Središnjeg istražnog ureda Granične policije BiH.

 

Sumnjiči se za da je počinio kazneno djelo organiziranog kriminala u vezi s kaznenim djelom organiziranja grupe ili udruženja za izvršenje kaznenog djela krijumčarenja migranata i kaznenim djelom zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, saopćila je Granična policija BiH.

 

U sklopu akcije policijski službenici obavit će pretres osumnjičenog i prostorija koje koristi s ciljem pronalaska predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

 

Nakon toga će osumnjičeni biti proveden u službene prostorije Granične policije BiH, a zatim dalje predan postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!